Brundle: Novi vozači su dobra stvar za Formulu 1

Dolazak novih vozača dobra je stvar za Formulu 1, smatra Martin Brundle, koji nema ništa protiv što ove sezone nećemo vidjeti vozače poput Brune Senne, Time Glocka, Kamuija Kobayashija, Vitalya Petrova i Heikkija Kovalainena, za koje smatra da su imali svoju priliku dokazati se u Formuli 1.

„Nije lijepo kad neki vozač odlazi, ali to je sastavni dio posla“, rekao je Brundle „Kao što sam uvijek govorio, teško je doći u Formulu 1, ali još teže zadržati se. Svi su imali svoju priliku dokazati se, možda malo preoštro zvuči, ali ipak smatram da je svatko imao svoju priliku.“

„Ista situacija bila je sa mnom kad sam odlazio iz F1, imao sam svoju priliku i jednostavno je došlo vrijeme za svježu krv“, dodao je.

„Gledajući Estebana Gutiérreza u Jerezu pomislio sam, ovo će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći. Da je u pitanju bio Kobayashi, razvoj događaja bio bi unaprijed poznat. Na trenutke bi bio sjajan, napravio nekoliko odličnih pretjecanja, ali ipak većim dijelom sezone ostao bi nezapažen“, zaključio je.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
lollipop

Nova krv znaci vise gresaka i lomova po stazi jer ce se svi htjeti dokazati,pa bi ova sezona mogla biti dobra za sve ljubitelje sudara,a tek kada dojde Monte Carlo.

hmrkovic

Brundle je prošao slično u svojoj F1 karijeri, i logično, drago mu je da i drugi vozači prođu slično…
Inače taj Brundle nije neka simpatična njuška, J.Herbert je prava legenda..

Ayrton Mclaren

A što reći, ne slažem se s Brundleom. Spomenuo je Gutierreza, koji je po mom mišljenu najbolji od tih novih vozača i možda jedini koji je jednim djelom zaslužio doći u F1 uz potporu Slima. Ali, ostali? Mislim kako su ipak Kovalainen, Glock, Sutil, Kamui, Senna, Buemi bolji od njih. Ove godine grid je znatno oslabio u odnosu na prošle sezone.

cyborg

pa ti su se vozači itekako dokazali kovalainen je derao u renaultu čak je jedanput bio 2.,ali u mclarenu nije zbog pritiska javnosti,petrov je bio 3. u australiji u renaultu i 11. (vjerovatno zbog nereda)u brazilu u caterhamu,glock 2. u toyoti,kobayashi 3. u japanu i senna 6. u maleziji.ma kako se nisu dokazali oni bi po meni trebali naći mjesto ne po omiljenom izboru nego po rezultatima.

KOve

To su prekratki bljeskovi u njihovim karijerama. Premalo je toga da bi dugo držali ta mjesta. U autosportu ima milijun vozača, ali samo 24 mjesta u F1. Po meni je kriminal da su Trulli, Kovalainen, Barichello i sl. ekipa toliko dugo drugima oduzimali šansu da dokažu svoj talent. Još spominje Bruna Sennu. Taj lik je kreten kojemu je mater kupila mjesto u autosportu, a ne talent. Ista stvar ko i Piquet Junior koji je do F1 vozio u ćaćinoj momčadi. Toliko je glup da se išao zabiti u zid – NAMJERNO – da bi zadržao mjesto u F1.
Slučaj riješen!

MM33

Ma ne smetaju nama novi vozaci nego kad odlican vozac izgubi vozacko mijesto jer drugoga sponzori guraju..

Mateo300

Tako su govorili i za Grosejana ,a on je donio samo krša i loma(i nešto “bodova”)!

nelson

najbolje je da isti uvijek vozu ,pa normalno da je dobro vidjeti mlade lavove kako se bore ali f1 postaje zalosna zbog pravila i berniea koji nikako oda ode u penziju ,turbo motore treba pričekati ,novog šefa f1 i bit ce ok

House-13

Kobayashi mi je bio simpatičan i dobar je vozač, ali ovo što je Brundle rekao je istina i potpuno se slažem s njim.

hmrkovic

Kobayashi out a Perez u Mclaren,ako pogledamo njihove rezultate nije baš jasno otkud tolika razlika u tijeku F1 karijere..

eleanorrigby

Upravo sam to htjela napisati. Zbilja nikome ne smetaju novi vozači, ali po čemu su sva ova nova imena bolja, što su oni više postigli u nižim serijama u odnosu na karijere Kobayashija, Glocka… tada. Po čemu su oni to točno bolji osim po ”novoj lovi”. Isto kao što mi nije jasno po čemu se Hamilton uzdizao nad Buttonom, kad obojica imaju 1 naslov, ostale slične rezultate… Kako je to točno Raikkonen letio iz Ferrarija kad je Alonso dolazio, a Massa ostao i sl.

Related Posts