Berger: Put do Formule 1 je vrlo klimav

Ono što je Giancarlo Minardi nedavno spomenuo, sada je potvrdio i Gerhard Berger. Obojica se žale na previše nižih serija Formule koje su razbacane po Europi, a za Bergera, koji je predsjednik komisije jednosjeda, to je veći problem jer on najtalentiranijim vozačima mora moći osigurati mjesto u Formuli 1.

Austrijanac, koji je u svojoj bogatoj karijeri vozio za Ferrari, McLaren i Benetton, kaže da ne završe uvijek najbolji u Formuli 1. Jedan od glavnih krivaca je loš sustav.

“Komisija gleda sve: od kartinga do Formule 1, a ta piramida mi je u ovom trenutku vrlo klimava.” kaže Berger.

“Ima previše prvenstava i pozornost između njih je previše podijeljena. Ljudi se žale jer su najbolji vozači sada razbacani i, na primjer, ne možete pogledati britansko Formula 3 natjecanje i reći da će taj vozač sigurno ući u F1.”

“Ovih dana su najbolji vozači na više mjesta: jedan u Formula 3, jedan u GP3, jedan u Formuli Renault i jedan u Formuli Abarth.”

“Sustav više ne radi ono što bi trebao, a to je da daje najtalentiranijim vozačima životopis koji će im koristiti za Formulu 1,” završio je Berger.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cici

Ove spomenute četiri niže kategorije Formule spojiti u jednu pravu ligu vozača,time smanjiti troškove i dobiti bolji pregled stanja na terenu a samim time i talent vozača uočiti u pravom trenutku i pravom mjestu!

avalon

sad mi izgleda donekle jasnije zašto i neki talentirani vozači nisu “pronađeni” nego moraju plačat vozačka mista ne samo zbog sve večih financijskih apetita nego i zbog toga što sve je prerascjepkano i teško je sve “držat na oku ” .

lollipop

Stvarno su to iskomplicirali i izmjesali sve te kategorije.

SCUDERIA davor29

pa mjenjajte to
ne ću valjda ja

Related Posts