Webber ima problema s pritiskom?

Dr. Helmut Marko, jedan od čelnih ljudi momčadi Red Bulla. kazao je kako vjeruje da je Mark Webber skloniji popuštanju pod pritiskom, te kako će lakše pasti u formi kada se radi o situacijama borbe za naslov prvaka za razliku od njegova momčadskoga kolege Sebastiana Vettela.

Marko, koji se natjecao u Formuli 1 ranih sedamdesetih godina, tvrdi kako unatoč tome Webber još uvijek može pružiti vožnje u kojima će biti nepobjediv kada mu se dogodi da ima svoj dan, te da manjak konzistentnosti utječe na njegove smanjene šanse u borbi za naslov prvaka.

“Meni se čini kako Webber ima dvije utrke kada je nepobjediv, ali on tu formu ne može držati tijekom cijele godine,” kazao je Marko. “Mark može dobro odraditi start u svjetskome prvenstvu no ima malih problema sa pritiskom nakon što osjeti da je na vrhu.”

“U usporedbi sa Sebastianom koji tijekom sezone diže svoju formu, Markova forma često varira. Onda, ako se dogodi kakva tehnička pogreška ili propust poput problema sa alternatorom on vrlo lako padne u rasploženju.”

Marko je za tu priliku kao primjer naveo Webbrov gubitak naslova 2010. godine kada je 36-godišnjak ušao sa boljim šansama nego njegov momčadski kolega, no na kraju je ipak izgubio naslov, unatoč činjenici da je imao sedam bodova prednosti.

“2010. godina je bila vrlo ekstremna. Webber je u posljednju utrku ušao sa boljim šansama nego Vettel, te je dio razočaranja nakon gubitka prenio i u 2011. godinu što je posve razumljivo.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari number1

Cini mi se da helmut marko polako sapuna dasku weberu i da ce mu ovo biti zadnja sezona u red bullu

l l

No comment…

Related Posts