Meksiko želi natrag u F1 kalendar

Malo više od dva desetljeća je prošlo otkako smo zadnji put vidjeli VN Meksika. Ova zemlja iz Srednje Amerike bila je domaćin 16 utrka Formule 1, a zadnja je bila davne 1992. godine na Autodromo Hermanos Rodriguez. Međutim, ponovno se javljaju planovi za povratak Formule u Meksiko.

Prema izjavama meksičkog predstavnika u FIA-i, Joseda Abeda, Mexico City trenutno radi na poboljšanju staze.

“Imamo planove za obnovu Autodromo Hermanos Rodriguez i, nakon što završi obnavljanje, moramo se vratiti u Formulu 1 u 2014. godini.” kaže Abed.

Također je dodao da investicija iznosi staze košta 20 milijuna dolara, a godišnja pristojba za održavanje staze je 30 milijuna dolara.

Interes za Formulu 1 u Meksiku naglo je porasao u zadnjih par sezona. Najviše je tome kumovao Sergio Perez u Sauberu, da bi kasnije prešao u McLaren. Još jednog Meksikanca ćemo gledati od sljedeće sezone, to je Gutierrez, koji je naslijedio svog sunarodnjaka u Sauberu.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ayrton Mclaren

Imaju moju punu potporu! 🙂 Bilo bi lijepo slušati u Meksiku na kraju utrke domaću himnu u čast Pereza! 🙂 ….eeeeee lijepi snovi zar ne? Tko zna možda…..

FAN F1

Bila bi to vrlo zanimljiva sezona:nova pravila,a toliko staza želi svoju utrku(Turska,Meksiko,Rusija,New Jersey)…

nelson

ma vrati je bolja je nego 700 tilkedroma ali zna se tko ne zeli gp mexica oooo it s old track nooooo i škilji, ova staza je imala super utrke kroz povijest

Andrija Domitrović

Može može, ajde da vidimo u kalendaru neku novu ili povratnicku stazu koja nije Tilkedrom. Ali slijedi pitanje: koju će to utrku izbaciti?

fernandofan

nekužim zašto bi 80-te i 90-te bile davno

miha

Ja sam za da meksikanici to dobiju..na velikoj nagradi SAD-a,kada god su bili u kadru su bili iza nekakvog kaveza..katastrofalno mi je to izgledalo..kao neki imigranti..zasto je reziser stalno pokazivao taj kadar ostaje nepoznanica do dan danas.Zato,neka dobiju svoj Gp weekend pa neka oni amere strpaju iza visokih ograda da izgledaju glupo.Eto

Related Posts