Herbert brani suce

Na nedavne optužbe Jackieja Stewarta da je FIA neorganizirana odgovorio je Johnny Herbert, koji je stao na stranu sudaca. Herbert je rekao da su prošle godine suci bili jako dobri, no da je Stewart prijedlog o stalnim sucima dobar.

“Jedan od problema je što mnogo sudaca koji su na utrkama nisu plaćeni, tako da treba početi plaćati ljude.”

“Znam da neki od sudaca imaju i druge poslove, zar će onda imati vremena odraditi 19 ili 20 utrka u sezoni? Nisam baš siguran,” kaže Herbert.

Herbert ipak smatra da je to najbolje rješenje.

“Vjerojatno je to najbolje rješenje. Nisam siguran koliko je to izvedivo sa situacijom koju imaju u ovom trenutku.”

“Konzistentnost je uvijek dobra stvar, ali općenito gledano mislim da su bili vrlo dosljedni. Da, uvijek će biti par problema oko kojih se nećete osobno složiti, no sveukupno su napravili dobar posao.”

U Maleziji i Australiji je prošle godine upravo Britanac bio glavni sudac vozača i takvu inicijativu je pohvalio.

“Mislim da je to jako dobro.”

“Puno je sudaca koji nikada nisu vozili bolid, no to nije njihova krivnja. Postoje određene situacije koje može objasniti samo vozač i to sam iskusio, kada sam znao odgovor vozača, da bi par trenutaka kasnije on došao i rekao to isto,” završio je Britanac.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Vrhovec

Herbert nema pojma. Samo priča gluposti.

Ayrton Mclaren

Mislim kako suci rade dobar posao sve dok se tu ne umiješa “viša sila” (FIA, razni lobiji momčadski, pritisak medija i sl.). Treba osigurati da su suci neovisni i bilo bi odlično kada bi imali nekakvu konstantnost tj. da se odredi par tih vozača-sudaca koji bi sudili tijekom sezone. Treba težiti što manjem broju kazni, izbjegavati da se rezultati mijenjaju za zelenim stolom i pokušati suce učiniti što “tišima” ( da bez neke velike pompe rade taj svoj posao). E to bi onda bio korak naprijed za F1.

nelson

e johnny johnny prošle godine sam se smijao svakoj sudačkoj odluci, svaku greškicu kazne ,nekoć ranih 80ih su se izbacivali sa staze pa nije bilo kazni,danas nijedan trkaći incident ne može proći bez kazne,suđenje je 0,to mnogi govore ….svaku utrku nekog kazne zbog greške bilo je opasnih starteva ali svaki dodir kazne ,f1 je zabrazdila

kimi-fan

bil ti volio da F1 bude Nascar da vozac ima pravo docekati drugog cjeli krug i zbiti se u njega bez obzira na posljedice….ispravno je da se kaznjavaju svaki incident koji neki vozac napravi nepromisljeno jer nepromisljenost uvjek kosta zivota….

Related Posts