Williams smatra kako je “žrtvovanje” Senne bilo ispravno

Momčad Williamsa odlučila je braniti svoju odluku o žrtvovanju Brune Senne te njegovom izostanku sa slobodnih treninga petkom u korist Valtterija Bottasa. Finac će, kao što je poznato, biti partner Pastoru Maldonadu iduće sezone.

Senna se često tijekom sezone znao žaliti i negodovati putem medija zbog izostanka sa slobodnih treninga u petak, pa je napominjao kako je to uzrok njegove slabije forme i lošijih nastupa u kojima je uglavnom bio slabiji od svog momčadskog kolege. Senna je čak petnaest puta bio izostavljen u korist Bottasa, dok je Maldonado odradio sve treninge.

Operativni šef Williamsove momčadi Mark Gillan smatra kako su nastupi Finca na tim treninzima bili od velike važnosti za momčad.

Na pitanje novinara autosporta je li Senna zbog toga bio oštećen i je li to opravdan potez, Gillan je odgovorio:

“Ne znam, to je vrlo dobro pitanje. To je ono što moramo dobro analizirati.”

“Stvar je balansa. Znali smo da će Bruno izostati s prvog slobodnog treninga, no trudili smo se maksimalno kako bismo mu pomogli, te kako bi od Valtterija prikupio kvalitetne informacije.”

“Svaki vozač donosi drugačije povratne informacije. Bruno je drugačiji od Pastora, Valtteri je opet drugačiji od Brune. Kad proanaliziramo situaciju vidimo da su ti potezi bili dobri.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ayrton Mclaren

Vrijeme će pokazati je li potez Williamsa bio dobar. Bottas je zanimljiv vozač, treba vidjeti kako će se snaći u F1.

Racer 0713

senna ljudi moji moze bit jedan od najbolji vozaca f3
vjerujem u to 100 %
a za f1 ………………

SCUDERIA davor29

sigurno je da su ga otpisali već nakon nekoliko početnih utrka. Kad je BOTTAS počeo voziti treninge, sad vidimo da je bilo s razlogom da se uvježba za iduću sezonu kad će biti vozač u utrkama. Mislim da nije ispalo pošteno prema Bruni, ali nije to nikakav incident ni slično, normalno skroz u F1, možda bi trebali dozvoliti momčadima da voze s 3 vozaća neki trening.

nelson

ne ne i ne nikako nije ispravan potez, pa bruno je osvojio jako dosta bodova, i nije imao nijednu mrlju niti incident kao pastor i grosjeain koji su skupili najviše kazni, bruno je bio dobro rješenje za willams,ali oni su nako maheri u greškama kroz povijest,hilla i montoyu još nisam prežalio što ih je onako potjerao i sad sennu,.bojim se da će bruno tesko naći momčad ove sezone ako ode u caterham bit ce na dnu poretka. možda da u mclaren dođe 2014. ja sam za willams ali sami su napravili korak unazad jer bottas je neiskusan,pastor ce bit br… Read more »

SCUDERIA davor29

dobar komentar, evo plus

avalon

dobaaaaar komentar ali je li točan ? npr na kraju se kaže “vozit ce onaj tko ima jake sponzore” . pa zar bruno nije istisnija iz renaulta heidfelda zbog dovođenja sponzora ? zar se posli prelaska bruna nije vodila polemika je li doša u williams samo zbog svojih sponzora ? je li bottas vozija lošije treninge od bruna naročito s obzirom na iskustvo koje ima u F 1 ? bruno je i 6 godina stariji od bottasa ( 23 god ) pa mi je nekako logično da se budučnost tima počima gradit na jednom starijem i jednom mladom vozaču .… Read more »

Dani

Naravno da je pastor bio bolje plasiran u q kada je Senna namjerno zakinut za jedan trening petkom . U utrkama je redovito Senna bio bolji od Maldonada, izuzev one pobjede u Španjolskoj gdje je i Senna mogao imati dobar ulov da nije imao sudar sa Šumijem. Maldondo je brz, ali sumnjam da je nešto naučio iz ove sezone.

Related Posts