Staza u Sochiju će biti gotova na vrijeme

Organizatori prve VN Rusije zadovoljni su s napretkom gradnje staze u Sochiju te tvrde da će sve biti gotovo na vrijeme. Kompleks za kontrolu utrke je u zadnjim stadijima izgradnje.

VN Rusije održati će se 2014. godine u istom gradu koji je dobio i Zimske Olimpijske igre pa će staza biti sagrađena unutar olimpijskoga centra.

Ljudi iz Formule Sochi, koji su zaduženi za organizaciju, kažu da je zgrada za kontrolu utrke pri kraju sa zadnjim instalacijskim radovima, a s izgradnjom pit kompleksa će se krenuti na proljeće, dok je šest kilometara duga staza počela poprimati izgled.

“Mnoge velike olimpijske zgrade su već izgrađene, neki sportski objekti stavljeni u komisiju za povjerenstvo dok objekti za motosport su u fazi izgradnje,” kažu iz Formule Sochi.

“Građevinarci dobro napreduju s pripremom za zemljane radove i postavljanjem asfalta. Prvi sloj pločnika je već postavljen na nekim mjestima.”

Glavni dizajner Hermann Tilke je zadovoljan s napretkom, pogotovo jer se još puno toga gradi za olimpijadu.

“Mi smo zajedno s Omegom (izvođač radova op.a.) i Formulom Sochi duboko uključeni u projekt VN Rusije i zadovoljni smo što svi radovi idu prema rasporedu, unatoč potrebnoj velikoj količini koordinacije zbog olimpijskih građevinskih radova,” kaže Tilke.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari number1

2014 dolazi vn rusije sto znaci da netko ispada iz kalendara samo se nadam da ce ispasti koreja a neka od europskih utrka i da bar nije tilkedrom ali sto se moze mogli su po njemu nazvati koju stazu koliko ih je vec napravio

stipe1204

…al stvarno šta ne postoji nijedan drugi dizajner osim Tilkemana, di god se pravi nova staza eto njega 🙂

gbo1982
SCUDERIA davor29

meni se sviđa čak, bdw. hvala za sliku i info

gbo1982

Od 16 zavoja 8 ih je pravi kut plus 2 koja su skoro pravi (100 stupnjeva?), onaj br 7 dvostruki ljevi mi liči na malo brži Pouhon i 3 mi izgleda zanimljiv. Živo me zanima kolika je dužina “pravca” od 8 do 11 i koje će tu bit brzine…

campo

Ponekad se takve rugobe u praksi pokažu zanimljivijim od ljepotica.

Lucky

A sto reci…

IVANs

ma daj vrati nam stare staze i f1 kakvu smo gledali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ostavi se tih tilkedroma!!!!!!!!!!

sti_zu

opet Tilkedrom, jel ne postoji nijedan drugi dizajner? 🙁

Racer 0713

ZALOSNO,tko ima para taj ima utrku
jos sanjam da cemo gledat f1 u nas
ali cini mi se da to necu dozivit
ali snove mi niko nemoze uzet

Ayrton Mclaren

Ne znam u kojem terminu će biti ova utrka, nadam se da nas može i SNIJEG 🙂 iznenaditi!!! E to bi bila ludnica na 4 kotača 🙂 🙂

mala od piste

Pa ako bude među prvima ili zadnjima u kalendaru vrlo moguće, ali čisto sumnjam u to.

mala od piste

Znači stižu nam i full snow gume 🙂
F1 u Rusiji, to treba vidjeti, nekako me to ne privlači ali možda se varam.

Andrija Domitrović

Rusija, tamo ima puno vodke, Kimi će razvaljivat :mrgreen:

Related Posts