Kobayashi odustao od iduće sezone

Kamui Kobayashi priznao je kako su njegove šanse da iduće sezone sjedi u bolidu Formule 1 sada gotove. Japanski vozač se jako trudio kako bi osigurao financijska sredstva koja bi mu otvorila priliku voziti u nekoj od preostalih ekipa, no to je bilo bezuspješno.

U tu svrhu otvorena je i web stranica u kojoj su navijači mogli donirati novac, a isto tako služila je i u potrazi za sponzorima, no sve uzalud. Ipak, Kobayashi je uspio prikupiti osam milijuna eura koje će iskoristiti za traženje mjesta u 2014. godini.

“Bio sam u poziciji donijeti budžet od osam milijuna eura najmanje,” napisao je Kobajashi pokazujući koliko je veliku potporu imao od navijača.

“Ako možete zamisliti koliko sam malo vremena imao i koliko sam uspio prikupiti novca – to pokazuje koliko potencijala postoji.”

“Nažalost, vrijeme je bilo kratko i to je u cijeloj priči bio moj najveći protivnik, te nisam uspio osigurati mjesto u 2013. godini.”

“Moram priznati da mi je vrlo žao i da sam tužan zbog svih navijača, a i zbog Japanskih kompanija koje su me podržale, no vjerujem kako će se to dogoditi 2014.”

Kobayashi smatra kako bi prikupljeni novac mogao narasti u budućnosti te bi ga trebalo sačuvati za njegove aspiracije za 2014. godinu, te je usput i dodao kako nije zainteresiran natjecati se u bilo kojoj drugoj kategoriji osim Formule 1.

“Počeo sam gledati najbolje opcije za sljedeću godinu, ali također i za onu nakon nje, rekao je. Moj prioritet je osigurati konkurentno sjedalo za 2014. godinu. Nemam interesa natjecati se u drugim kategorijama.”

Uskoro ću donijeti i objaviti odluku što ću raditi.

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
josipradnik

šteta, možda je malo subjektivno s moje strane, ali po meni najbolji japanac u F1 ikad…. nastavi li se ovako za par godina gledati ćemo samo meksikance

ProkletiGad

Izvana-iznutra-u sikani ma svagdje je taj mogo prestic ak je bio poslozen kak spada..i onda nemoze nac momcad..i onda vidim clanak iznad di tupani tipa grozdjan voze bez problema..pa dodje mi zlo

Ferrari number1

Steta sto necemo gldati kamija i njegova fenomenalna pretjecanja u 2013 ali tko zna mozda 2014 dobjie angazman u red bullu ili lotusu ovisno o razvoju situacije u ostalim ekipama

RedBullF1fan92

kakva je to formula kada nema niti jednog japanca..baš bed

458 Italia

Steta falit ce mi njegova pretjecanja,imao je muda i pretjecao je tamo gdje se ni jedan drugi vozac nije usudio

http://www.youtube.com/watch?v=wHsyDzMGhbo

http://www.youtube.com/watch?v=jnPc_Z-QQjM

a ima ih jos dosta

SCUDERIA davor29

8 milijuna u džepu, ostalo je manje bitno. vidjet ćemo. KOLIKO je on recimo ove sezone dobio po ugovoru, nekako vjerujem da je to manje od 8 milijuna.

Orbis2696
alene oprostimi

Žalosno da Perez ide u McLaren, a da Kobayashi nema kud, žalosno, nepravedno. Mislim da nam je Kamui priredio najviše zadovoljstva u svojim napadajima i pretjecanjima onda kad su ga privremeno uzeli u Toyotu, a i kasnije naravno. Ono je bilo nezaboravno. Jedan od rijetkih koji koristi svaku priliku za napad, ama baš svaku koja mu se ukaže. Mislim da je trebao dobiti još jednu priliku u Sauberu.

Devil

Najtužnije od svega toga je to što se sve vrti oko novaca…

SefoRBR

Tužno i sramotno koliku ulogu igra novac…talent kakav ima kobayashi…šteta…

montona

Žalosno je što novac radi od sporta! Svi žele gledati najtalentiranije i najkvalitetnije vozače, a ne najimućnije.

Devil

Da mi je samo znati koja ti je budala dala dislike 🙂

Ayrton Mclaren

Da ne povjeruješ!!! Čovjek je talentiraniji od polovice vozača koji će voziti nagodinu u F1!!! Je*** ti novac!!! Jedini razlog što ga nećemo vidjeti u F1 je taj što nema “dubok džep” (sponzore)!!! S**nje!!! Nadam se kako će se ipak vratiti….zaslužio je to!

Lucky

Steta nadam se da ce se vratiti 2014.

SebVettel10181930

a steta imao je jako dobre utrke ove sezone cak je magao i pobijediti u maleziji nadamo se da cemo ga vidjeti sljedece sezone 🙂

ino11

pa perez se borija za pobjedu a ne kobayashi

SebVettel10181930

a da uuuuuuuuuu fulao sam skroz hahahaha

Deni

http://www.youtube.com/watch?v=GAIywZ3oFIY

Šteta a takav talent… 🙁

zekohonda

baš šteta.
očekujem ga u toyoti lm p1. 😐

Related Posts