Stoner: Nisam očekivao ovakva vremena

Aktualni MotoGP prvak iznenađen je dominantnom formom koju je pokazao u prva dva slobodna treninga na Phillip Islandu.

Stoner je u prva dva slobodna treninga za VN Australije deklasirao konkurenciju, najavivši tako odličan vikend i pravi oproštaj s domaćim navijačima na Philip Islandu.

Hondin tvornički vozač pobjeđivao je na omiljenoj stazi u posljednjih pet godina i čini se da bi svoju MotoGP karijeru mogao završiti sa šestim slavljem na domaćoj stazi. Sudeći po formi sa prvih slobodnih treninga, australskog vozača može zaustaviti jedino loše vrijeme ili nedostatak fizičke kondicije s obzirom da se tek nedavno vratio na stazu

“Mislim da možemo biti zadovoljni prvim dijelom vikenda. Vrlo brzo smo uspostavili ritam i moram priznati da nisam očekivao ovako dobra vremena. S novim motociklima je lakše voziti ovom zahtjevnom stazom. Zadovoljan sam svojom formom, no očekivao sam da će se konkurencija približiti tijekom popodnevnog treninga.”

“Pokazali smo odličnu formu na mekšoj komponenti guma, a kasnije smo s tvrđim gumama išli još brže. Ozljeda gležnja predstavlja veliki problem, no Philip Island ima manje desnih zavoja i zbog toga je situacija bolja u usporedbi s Motegijem.

27 – godišnji Stoner će se povući u mirovinu nakon posljednje ovosezonske utrke u Valenciji koja je na rasporedu 11. studenog.

Related Posts