MotoGP: Izjave pobjedničkog trojca s VN Malezije

Izjave Danija Pedrose, Jorgea Lorenza i Caseyja Stonera, prve trojice s VN Malezije.

Dani Pedrosa

“Ovo je stvarno velika pobjeda, prva koju sam izborio u kišnim uvjetima i stvarno mi je drago zbog toga. Želim se zahvaliti momčadi i svima koji su mi s godinama pomogli razviti sposobnosti vožnje u kišnim uvjetima. Na početku karijere nisam bio dobar po kiši i trebalo mi je dosta vremena da usavršim tu vještinu.”

“Jorge je na početku utrke postavio vrlo visok ritam, no ostao sam miran i uspio sam ga pratiti. Znao sam da će u početku biti nešto brži s mekšom komponentom stražnje gume, ali sam sa svakim krugom bio sve brži i na pola utrke odlučio sam preuzeti vodstvo. Kiša je nekoliko krugova kasnije pojačala i bilo je stvarno teško zadržati motocikl na stazi. Na kraju sam imao dosta sreće, kao i Jorge koji je bio vrlo blizu odustajanja. Presretan sam i ovu pobjedu posvećujem Ginesu, dobrom prijatelju i članu Repsol Honda tima koji nas je prerano napustio. Gines, ova pobjeda je za tebe!

Jorge Lorenzo

“Utrka je bila iznimno teška. Krenuli smo s mekšom stražnjom gumom, dok su Casey i Dani odabrali tvrđu komponentu. Uvjeti su na početku utrke bili dobri i to smo pokušali iskoristiti za otvaranje prednosti. No, vrlo brzo sam potrošio stražnju gumu i kada je kiša pojačala nisam imao dovoljno gripa, pa sam u tim uvjetima bio puno sporiji od Hondi.”

“Malo je nedostajalo da završim u pijesku prije samog prekida utrke. Imao sam jako puno sreće. Odustajanje bi zakompliciralo situaciju u poretku, dok smo s ovim drugim mjestom puno sigurniji uoči posljednje dvije utrke.”Mislim da je vodstvo utrke donijelo ispravnu odluku. Utrka je morala biti prekinuta jer je u onakvim uvjetima bilo jako opasno voziti na granici.”

Casey Stoner

“Bit ću iskren i priznati da sam razmišljao o propuštanju utrke. Tek sam se vratio nakon dugotrajnog oporavka, a u onakvim uvjetima je vrlo lako pasti s motocikla. Svaki najmanji pomak noge izbacio bi me iz igre u ostatku sezone. Izbjegavao sam vožnju po kiši od početka vikenda kako bi ostao u što boljoj formi za utrku.”

“Na početku utrke uopće nisam imao samopouzdanja jer jako dugo nisam vozio po takvim uvjetima. Samo sam pokušavao što kasnije kočiti i voziti čiste putanje na izlasku iz zavoja, no stvarno nisam mogao pratiti ritam Lorenza i Pedrose.”

“Samopouzdanje je raslo kako je utrka odmicala i na kraju sam bio najbrži u trenutcima kada je situacija na stazi bila najgora. U takvim uvjetima smo najčešće brži od ostalih i mislim da smo do kraja utrke mogli i pobijediti. Drago mi je što smo pokazali konkurentnu formu.”

 

Related Posts