Hayden zbunjen Stonerovom odlukom

Nicky Hayden priznaje da je zbunjen odlukom Caseyja Stonera o povlačenju u situaciji kada ima mogućnost još godinama ostati u vrhu MotoGP-a.

Aktualni svjetski prvak Casey Stoner propustio je posljednji tri utrke zbog oporavka od operacije gležnja, no očekuje se da će sudjelovati u preostalim utrkama sezone prije konačnog povlačenja iz svijeta MotoGP-a.

Podsjetimo, 27 – godišnji Stoner još je u svibnju najavio povlačenje iz svijeta natjecateljskog motociklizma. Australski je vozač u kraljevskoj klasi proveo sedam godina, osvojivši dva naslova i 37 pobjeda.

Bivši svjetski prvak Nicky Hayden koji je sa Stonerom u periodu 2009-2010. dijelio garažu Ducatijeve tvorničke momčadi, nedavno je priznao da ne razumije odluku australskog vozača.

“Malo sam iznenađen, no Casey uvijek stvari radi na svoj način. Jednostavno sam iznenađen njegovom odlukom. Trenutno je u vrhu, vozi za odličnu momčad i čini se da mu u životu ide dosta dobro. Ne razumijem zašto se povlači, no to je njegova odluka koju poštujem.”

“Bez obzira voljeli ga ili ne, svi moramo priznati da je Casey učinio jako puno za ovaj sport. Nije se baš vukao po stazi svih godinam, već je uvijek davao svoj maksimum na stazi.  Mislim da ima pravo odlučiti što je najbolje za njega.”

“Mislim da svi profesionalni motocikli imaju zanimljiv život i zbog toga mi se njegova odluka čini čudnom, no on možda ne razumije zašto se ja i dalje želim baviti ovim poslom.”

Hayden je već pet godina u Ducatijevom tvorničkom timu, no još uvijek je daleko od forme iz 2006., kada je osvojio naslov prvaka s Hondom.

“Već sam nekoliko godina u momčadi i zadovoljan sam, no mislim da moji najbolji dani u Ducatiju tek slijede.”

“Momčad posjeduje sve potrebne resurse, imamo kvalitetne sponzore i veliko iskustvo. Ljudi zaboravljaju da je prošlo samo nekoliko godina od Ducatijeve posljednje pobjede. Mislim da ćemo se vrlo brzo vratiti u vrh.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Odlični su Lorenzo, Pedrosa..Rossi..dolaze i odlični mlađi vozači. Ipak mislim da je Casey još uvijek najbolji. Ima ono nešto..neku urođenu vještinu da je bolji za nijansu od svih. Šteta što ima neke tjelesne probleme, pa nije uvijek potpuno spreman za cijelu utrku. Vjerojatno se zbog toga i povlači. Casey, kad se vratiš dođi kući u Ducati. Taman do tada ćemo imat najbolju pilu.

avalon

možda stoner misli ka i kimi ( koji je kaza da postoji još stvari koje bi on voljia radir osim F 1 ) pa zbog drugih zanimacija koje voli napušta GP ? a možda se i vrati za koju godinu ka i kimi 😉

siniša

ja mislim daje šteta šta odlazi jer je najbolji.a odlazi jer je on tako odlučija.sretno

Related Posts