Renault još nije pronašao uzrok problema s alternatorom

Renaultovi inženjeri još nisu pronašli rješenje za probleme s alternatorom koji su bili glavni razlog odustajanja Sebastiana Vettela na posljednjoj utrci.

Red Bullovi vozači će sutra na slobodnim treninzima u Singaporu testirati poboljšani alternator, no Renaultovi inženjeri još uvijek nisu pronašli problem koji je uzrokovao tri kvara na posljednjoj utrci u Monzi.

Analize franucskog proizvođača pokazale su kvar na unutarnjim dijelovima alternatora iz Red Bullovih bolida, no čini se da još nije poznato što je uzrokovalo sami kvar. Kako bi izbjegli ponavljanje problema, Red Bull će u Singapuru koristiti stariju verziju alternatora.

“Točno je da nismo pronašli uzrok problema. Mi inženjeri moramo biti iskreni. Dok ne pronađemo dokaz ne možemo biti zadovoljni. Nadam se ćemo uskoro pronaći rješenje kako bi mogli spojiti nekoliko utrka s istim dijelovima,” rekao je glavni čovjek Renaultovih F1 operacija Remi Taffin.

“Imamo nekoliko rješenja koja ćemo testirati u slobodnim treninzima. Sutra ćemo isprobati poboljšani alternator koji mora proći određena ispitivanja prije samog korištenja u utrci.”

Ukoliko se testiranja pokažu uspješnima, Renault će već od VN Japana svojim momčadima isporučiti poboljšane alternatore.

 

 

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ayrton Mclaren

Zanimljivo….ali sumnjam da će imati veliki utjecaj na RB u Singapuru. Igrat će na sigurno i mislim kako neće biti više odustajanja zbog alternatora. Ali, ovo nije pozitivno za RB ako znamo da Mclaren i Ferrari uživaju u činjenici da imaju odlične i izdržljive motore.

F12012

Ja , iako nisam stručnjak , smatram da im bolid nije navikao onoliko dugo raditi punom snagom i pri onolikim brzinama , te je kvar negdje bio neizbježan.

miha

Kakva pisaona..Kuis ono,formula 1…riknuo mi alternator….

perodeformero

Moja preporuka. Kupite druge alternatore. Nisu skupi, a i ne možete unaprijeđivanjem njih dobiti na brzini.

Related Posts