Lotus optimistično o angažmanu Kimija Raikkonena za 2013.

Tehnički direktor Lotusa, James Allison, je uvjeren kako će Kimi Raikkonen ostati u svojoj momčadi i iduće godine, te se veseli mogućim dobrim nastupima koje će donijeti vozačka konzistentnost, za razliku od prethodnih nekoliko sezona.

Tijekom mađarskog Grand Prix vikenda pojavile su se glasine kako se Raikkonen smatra mogućom zamjenom Felipea Masse u Ferrariju, iako su u tijeku pregovori sa Lotusom za iduću sezonu. Međutim, Allison tvrdi kako nije uočio nikakve indicije koje bi upućivale na to da bi Raikkonen mogao napustiti njihovu momčad:

“Kimi nam ne daje nikakav razlog da pomislimo da ide negdje drugdje ili nešto slično”, rekao je u video intervjuu za Lotusovu web stranicu. “Mislim da on voli raditi s nama i da smo mu ponudili vrlo kompetentnu budućnost, te odlično radno okruženje prihvatljivo za bilo kojeg vozača koji dolazi i radi u našoj momčadi.”

Allison tvrdi i kako će Lotus iduće godine imati koristi od kontinuiteta Raikkonena i Romaina Grosjeana, nakon nekoliko promjena vozačkih postava unatrag dvije sezone:

“Jedan od razloga zašto sam tako uzbuđen oko druge polovice sezone i iduće sezone,  jest taj što su oba naša vozača uigrana i u potpunosti kompatibilna s momčadi, što znači da gradimo vrlo snažan tim. Također je vrlo važno da taj momentum prenesemo i na iduću sezonu, te će nam on, u to ne sumnjam, biti dodatna prednost.”

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kimi-MO

ma Kimi je jedna živuća legenda F1, a ja kao njegov fan volio bih da ostane u Lotusu

Lewis McLaren

Kimi ostaje u Lotusu i sljedeće godine je jedan od glavnih favorita za naslov, a i ove godine još nije rekao svoju zadnju riječ….sve je moguće, a jedino je sigurno da Kimija i sljedeće godine gledamo na stazama F1 u bolidu Lotusa.

Groff

A kud bi otišao? Bolid je dovoljno dobar za pobjedu, Kimi je u formi, ekipa ga previše ne gnjavi…Svi sretni i zadovoljni.

Rose

Groff,
“ekipa ga previše ne gnjavi…”, misim da će i to imati i te kao veliku ulogu zašto će Kimi ostati u Lotusu i slijedeće sezone. Očito u Lotusu nema onog vojničkog drila koji Kimi nikako ne može prihvatiti. Uglavnom, Kimi ostaje u Lotusu.

F12012

Volio bih gledati okršaj generacija .
-Alonso , Raikonenn VS. Vettel , Hamilton

Rose

Za mene bi bio jako tužan trenutak da moram gledati Kimija i Alonsa u istoj momčadi, sorry Alonso fanovi.

F12012

Zašto ?

Rose

Pa Kimi bi bio druga violina, Alonso ili je prva ili ne igra 🙂

F12012

Ja jedini scenarij koji odobravam ako su Alo-Rai je da su u drugoj ekipi Ham i Vet , a ni tamo ne bi cvale ruže 😀

stipe

ma šta mi je sa kubicom? postoji li šansa da i njega vidimo dogodine?
nikakvih vijesti o njemu

biga

iako sam veliki fan, mislim da je Kubica svoje odvozio. volio bih više od svega da se varam, ali toliko operacija, pa neobjavljivanje vijesti o njemu…

Rose

Na žalost, iako je Kubica bio veliki potencijal u F1, i poseban vozač, jako mi se sviđao njegov karakter i pristup F1, bojim se da su dani F1 iza njega, osobito što nema tako dugo nikakvih vijesti o njemu.

F1

Pored ugovora samo mora stajat vodka i evo ti potpisa 😀

perodeformero

Kako divno, kako krasno, kako ljubazno rečeno.
Gledajući to kroz vijest prije o Massi i njegoviom pregovorima, mora da im se tresu gaće od moguce cifre koju bi Ferrari mogao ponuditi intercooleru.

Related Posts