Bottas želi dugu karijeru u Williamsu

Valtteri Bottas izrazio je želju za vozačkim mjestom u Williamsu iduće sezone, a napomenuo je i da cilja na dugoročnu karijeru u toj momčadi.

Bottas, koji uživa podršku novog Williamsovog izvršnog direktora, Tota Wolffa, ove sezone ima angažman trećeg vozača, a priliku za vožnju bolida dobivao je na prvim slobodnim treninzima.

Ovaj 22-godišnji Finac često je pokazivao prilično impresivne rezultate, a nekoliko puta je i nadmašio Pastora Maldonada, pobjednika ovogodišnje VN Španjolske.

“To što mogu biti brz kao Maldonado i ponekad ga pobijediti je dobra stvar. Ako dobijem još prilike – isporučit ću još rezultata. Uživam raditi s ovom ekipom. Povijest Williamsa je izvanredna i osjećam se kao doma. Bilo bi idealno da ostanem s njima i da ostvarim dugu karijeru tu.”

Naravno, kada se priča o vozačkim angažmanima, tema sponzora ne može se zaobići:

“Pomaže ako imate financijski jaku pozadinu i očito, radim na tome,” priznao je.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mladen Jergović

i ja bi želio napraviti 10 krugova u Ferrariu po Monzi, pa eto nikako da se desi

Kimi Iceman

Ja bi volio odvozit jedan slobodni trening s HRT-om… 🙂

Kimi Iceman

Ja bi volio odvozit jefan slobodni trening s HRT-om… 🙂

f1zaljubljenik

Senna se pokazao vrlo dobrim ove godine te mislim da on neće otići. A Maldonado je,unatoč lošijim utrkama poslije toga ipak Williamsu donio pobjedu nakon toliko godina. Moje je mišljenje da Bottas dogodine neće ući u momčad,ali ako Maldonado nastavi sa lošim rezultatima 2014. će to postati vrlo izgledno.

elmedin

ma nego sponzor je glavni za vozacko mjesto,nadzes sponzora i sigurno si prvi u timu

LUDI01

i ja

Mladen Jergović

Maldonado je u zadnje vrijeme poznatiji po sudarima nego po dobrim rezultatima, a Senna se pomalo diže u formi i ima sve bolje rezultate. Ima još 9 utrka do kraja može se svašta desit.

avalon

valtteri je budučnost williamsa , malađi je ( osjetno) od obojice trenutnih vozača , pokazuje solidne performanse kad mu se dozvoli da sedne u bolid . sa malo više iskustva virujem da bi bija bolji od obojice . sa 22 godine već ima titule prvaka u Formula Renault NEC ( 2008.) , Formula Renault Eurocup ( 2008. ) i GP3 Series ( 2011.) osim toga realan je i zna da bez jakih sponzora će teško u kokpit williamsa samo…može li nadmašit sponzore senne i maldonada ? jer iza bruna je jedanod najbogatijih brazilaca , a iza pastora sam chavez .… Read more »

Vettel-Mostar

mislim da maldonado ne ide a zbog prezimena neide ni bruno…steta bottas se čini kao vrlo kvalitetan vozač

elmedin

neznam zasto ti daju minuse,ovdje izgleda neki udzu samo da pucaju minuse pa nema veze kome,covjek je samo dao svoje misljenje

Vettel-Mostar

stas

Related Posts