Novi Hondin motor spreman za Laguna Secu

Nakon testiranja u Mugellu, vozači Repsol Honde su potvrdili da će na VN SAD-a koristiti najnoviju evoluciju Hondinog motora od 1000 cm3.

Casey Stoner i Dani Pedrosa, vozači Hondine tvorničke momčadi, nedavno su u Mugellu isprobali najnoviju evoluciju šasije i motora za Hondu RC213V i čini se da će s novim motorom nastupiti u Laguna Seci.

S obzirom da je s novim motociklom kompletirao svega dva kruga, Pedrosa je priznao da je teško procjeniti je li nova evolucija donijela očekivana poboljšanja. No, Španjolac nije skrivao velika očekivanja od novog V4 motora.

“Teško je komentirati novu šasiju jer smo izletjeli već u trećem krugu, pa nismo sakupili dovoljno iskustva za konkretniju usporedbu.”

“No, motor je puno bolji. U usporedbi s Yamahom imamo dosta problema sa proklizavanjem i treba nam bolji prijenos snage na podlogu. Novi motor je puno bolji po tom pitanju, stabilniji je na ulascima u zavoje, kočenje motorom je puno nježnije, kao i reakcija na otpuštanje gasa.”

“Lakše je namjestiti motocikl na ulasku u zavoj, a mislim da još dosta možemo napraviti prilagođavanjem elektronike.”

Pedrosa je najavio da će momčad u Laguna Seci nastupiti sa dvije verzije motocikla radi bolje usporedbe.

“Bilo bi odlično kada bi mogli računati na dva motocikla s novim motorom. Momčad će sigurno dati sve od sebe i vjerujem da će sve biti spremno za Lagunu.”

Aktualni svjetski prvak Casey Stoner je nakon testiranja priznao da nije  impresioniran novom šasijom, no u Laguna Seci bi kao i momčadski kolega trebao koristiti novu evoluciju Hondinog motora od 1000 cm3.

 

 

 

 

Related Posts