Lotus: Raikkonen je ispunio očekivanja

Nastup Kimija Raikkonena u Bahreinu je točno ono što je Lotus očekivao od Finca ove godine, izjavio je vlasnik momčadi Gerard Lopez.

Mnogi su bili skeptični oko uspješnog povratka Kimija Raikkonena u Formulu 1, nisu vjerovali kako može biti kompetitivan nakon dvije godine odsustva. Međutim, Lopez tvrdi kako nikada nije sumnjao u njegove sposobnosti i talent.

“Nisam bio sretan kada sam pročitao intervju s nekim ljudima koji su govorili kako je to veliki rizik. Čovjek je svjetski prvak, nije star, u formi je i motiviran je,” izjavio je Lopez.

“Viđao sam ga s drugim momčadima ali nikada prije se nije ovako ponašao u smislu radnih navika i ponašanja. Iskreno mislim da je tamo gdje bi i trebao biti, gdje on želi biti i gdje očekuje da bude. Uvijek je imao prirodan talent a to ne možete izgubiti. Ako ste brzi, brzi ste,” dodao je Gerard Lopez.

Lopez se još osvrnuo i na Lotusov razvojni program za ovu sezonu.

“Mnogim ljudima nije poznato da smo prošle godine imali jednaki broj nadogradnji kao i Red Bull. Jedina razlika je u tome što naše nisu funkcionirale. Godinu dana prije su funkcionirale ali bolid od početka nije bio na razini.”

“Sjećam se članka u kojem piše kako smo druga momčad koja je najviše napredovala i nadam se kako ćemo uz dobar bolid i nove nadogradnje biti u mogućnosti boriti se do samog kraja,” rekao je Lopez.

53 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hardcore F1 fan

Raikkonen je sila s kojom treba ozbiljno računati ove godine.
A svaka čast i na Grosjeanu.Opravdao je drugu šansu nakon neslavne 2009.

Marko

Grosjean je definitivno iznenađenje ove sezone.
svaka mu čast. s njima dvojicom Lotus može jako visoko.

Marcos

bravo za najflegmatičnog vozača u povijesti.ja sam uvjeren ako nebude kvarova ,da će kimi
ubrzo pobijediti a ne prije onda u Spa,;čekaj ,je uopće spa u kalendaru?

PedroDelaZonta

Da budem iskren,nakon kvalifikacija nisam ocekivao ovoliku brzinu Lotusa!Kimi je klasa za sebe.Meni je bilo lijepo slušati njegov intervju nakon utrke u maleziji kada objašnjavao prvi susret sa kišom na Pirelliju.Vjerujem da je društvo iz Lotusa “Ugodno” iznenadilo skeptike koji su pisali svašta nakon zimskih testiranja.Kimi je kao i uvijek čvrsto na zemlji nakon ovog rezultata,jer covjek zna da se u ovakvoj izjednacenoj sezoni i mali krivi korak ekipe može skupo platiti.P.S. i ZATO JER JE TO KIMI 😀

brzi9

Lotus: Gle Kimmi ovo je tvoj bolid, ima pet boljih na gridu, ni mehanicari ti nisu najbolji, taktike nam nisu najbolje itd.
Kimi: OK, mogu ici sada?

elmedin

Majstor bio i ostao,jedan od meni najdrazih vozaca,drago mi je da si tu opet na vrhu kimmi,nadam se da ces tu i ostati!!

McKruno

Ne mogu vjerovati kakva je ovo izjava Lopeza na odnos nadogradnji izmedju RB i njih: “Jedina razlika je u tome što naše nisu funkcionirale”. Brutalno iskreno.

sandro 1972

A šta sam Vam ja govorio. BRAVO DOKTORE !!!!!!!!! GO KIMI !!!!!!

xKRgirl01

Ma kralj je! Mnogi su pričali kako od njega više neće biti ništa, ali nisam htjela vjerovati to. Naprotiv, vjerovala sam da nakon povratka može biti samo bolji jer donosi i neko novo iskustvo koje je stekao u drugim motosportima.
Vožnjom u Bahreinu me podsjetio na svoje najbolje dane iz McLarena…uf…bilo je lijepo. 😉

Marko

http://www.youtube.com/watch?v=QMse73dgLrg&feature=related

spa 2008. godina kad je Massi islo bolje. pogledajte samo izlaz i eau rougea. to može smao Kimi. presel je Massu ko malog dečeca.
doduše utrku je Massa pobedil al ovaj Kimijev start je predobar.

Zoran Sopka

Mislim da tu stazu zna napamet… vozi po sluhu…

Highlander

Da je u Ferariju tako vozio vec bi imao pet titula…

Marko

to je istina, al su vjerojatno te 2008. počele zakulisne igre da se dovode santander u ferrari.

edin-kimmi

legenda si,tebe se moze samo voljeti i navijat za tebe….kralj

Dinko

aj prestanite pisati KIMMI kad je čovjek KIMI!!! ..i da,najbolji je 😀

_RAIKKONEN_
Marko

to je to.
ne znam dal ste primjetili al Kimmi je jedini od vozaca koji na podiju prvo popije šampanjac a onda šprica po drugim, dok drugi prvo špricaju pa onda piju.
j…ga čovek je žedan non-stop 🙂

deooo24

Bravo za KImija,drago mi je za njegov povratak u F1.Nadan se da će nam pružiti još dosta dobrih utrka,jedina je šteta što nije dio ekipe McLarena:((.Inače uz Hakinena i pokojnog Senu jedan od najdražih i najboljih vozača odkad pratim F1.

Highlander

Hakinen je kita od vozaca za sveto trojstvo (Sumaker,Prost,Sena)

deooo24

zbog svog prepotentnog i ubitačnog načina postizanja rezultata nikad mi se nije sviđa,jer se treba samo sjetiti 94,95 i 96 godine,i takav vozač kao ni alonso nemogu imati moje simpatije.Svaka čast na njegovim uspjesima i rekordima,a može zahvaliti i na prvom naslovu u Ferariju za greške u McLarenu jer Hakinen nije starta 33%utrka zbog greške.

fox

Očekujem i nadam se da ćemo što prije čuti Blaža kako govori: Kimi Raikkonen dolazi do 19. pobjede u karijeri…

RapptorTeam-BiH-F1

🙂

MARSHALL100ac

Bravo majstore !

kimi

kraljina… ja sam uvjeren da cu čuti finsku himnu u spa-francochamps..

bosko makedonija

BENETON.RENAULT PA SAD LOTUS ZNA KIMI SKIM IMA POSLA I ZATO I ZNAO DA CE JEDNOG DANA OPET BIDI MEDJU NAJBOLJIMA ……….

elmedin

ma kimmi je legenda,ko je to mogao da sumnja u njega!!

Lotus-Kimi

Kimi legenda, najači!!! Samo nek tako nastavi bit će super! Go Kimiiii!!

o

od alonsa je bolji ove sezone i sigurno je da ga neće štedjeti prestići ove sezone jer je zbog njega otišao, ovako lotus je odličan ove sezone ,go kimmi

ferrari

kako bi ja reka kad sam bija mali.naaaaaaaaaj bbbrži

AdaBL

Svi koji prate F1 znaju kakav je Kimi temperament… On nije dosao u Lotus zato sto je auto lijep ili zato sto mu je jedan od mehanicara najbolji drug, dosao jer je znao da je tim sposoban upravo za ovakve stvari, da se bori za podijum… Nadam se da ova trka nije bila jedna od slucajnih i da ce u nastavku sezone biti puno vise podijuma ali i da cujemo koji put Finsku himnu 😉

anto

moram priznati da me Kimi iznenadio,očekivao sam dugi povratak kao i kod Schumija,al’ evo …… lik rastura i bolje i brže bolide,a i Lotus je bok uz bok najboljima dok mercedes gp nije bio do ove sezone tako da i ispada da se Schumi još nije uspio vratiti s time da Kimi nije u potpunosti pauzirao,a i mlađi je 10 tak god. zato i ima prednost,a svi znamo da Schumacher još nije u potpunosti za baciti i još se mora priznati da nema sreće otpočetka

deda

Napravio je vise u tri, cetiri trke nego Shumi u tri sezone od kad se vratio !:)

Ferrari power

u pravu si

ferrari

to je kimi kojeg tražimo

radalj

Lopez eto greške, trebao si me kontaktirati i ja bih ti objasnio da je Kimi King of the runway, flying Finn i da nema nikakvog rizika, a uostalom usrećio si i uljepšao F1!!!!

GT

Ak Lotus ostane u priključku, Castolov predictor za Spa počinje od drugog mjesta, jer zna se da slavi ICEMAN

iwanchek

Da nje pokazao zube Fejtelu u onom pokušaju, kladim se da ni ga prestigao, al otom potom, odlična utrka za lotus..!! Odlična forma njihove momčadi a i forma vozača je odlična..nadam se da će ostat konkurentni tj da će imat i dalje ovako dobar bolid!!

rose

Najljepša vijest za ovu sezonu bile je ona kad sam čula da se Kimi vraća, veselila sama se tome jednako kao i kad se Schumacher vratio. Sad su na gridu moja dva najdraža vozača. Kimi trenutno najosebujniji lik koji vozi F1, nema mu ravna. Jučer kad sam ga slušala na konferenciji poslije utrke gotovo sam plakala, onaj njegov “osebujan” engleski, ona staloženost, kao da nije bilo pauze od dvije godine i kao da je svaku utrku na postolju. Kakav lik! Samo tako Kimi. Svašta ćemo mi još vidjeti od njega.

zoki1987

još kad bi i šumi proradio onda bi pokazali ostalim poluproizvodima kak se vozi

hollywood

Bravo Kimi

haris

nisam bio u mogucnosti gledati majstorije mog najdrazeg vozaca,pa ako neko zna gdje mogu pogledati VN Bahreina bio bih mu zahvalan… Go Kimi !

hyuna

torrent je odavno izmisljen stoga googlaj.

Kimi ko Kimi bez njega to nebi bilo to i drago mi je sto se vratio!!!

Rain_Man


http://f1tv.co.cc/?year=2012

postaviti ce utrku, do tada uzivaj u ostalim 😀

haris

hvala puno @Rain_Man 🙂 uzivao u ostalim,a u ovoj cu posebno 😀

Alex

Kimi je legenda! I mjesto mu je na vrhu!

Ayrton Mclaren

Uvjeren sam kako je Lotus jedna ozbiljna momčad koja može pratiti tempo “velikih momčadi” i uz genijalnost Kimija to može biti dobitna kombinacija. Ako im se sve posloži i nadogradnje bolida budu pozitivne treba na Lotus ozbiljno računati. Ove sezone ću, uz svoj Mcm i Lewisa i Jensona, posebno navijati i za Kimija! Sretno Kimi!

kaiser

Kimi is back, Kimi is king

robojde

Vozio dobro ili loše, čovik je apsolutni kralj

kinky kai

Kimi ima najveći vozački talent pa naravno da ako je motiviran osvojiti će mnogo bodova to je bilo samo pitanje vremena.

F1

prvo se mora napit 😀

rose

Eh da, nažalost kod Kimija veliku ulogu igra i motiviranost. Srećom, za sada mi se čini da mu toga ne nedostaje.

B.M.I.

Naravno da je ispunio očekivanja! Ja u to nisam ni sumnjao! Kimi je legenda u svakom pogledu!

Related Posts