Vettel: Lotus bi mogao biti prilično jak

Sebastian Vettel uključio je Lotus u popis momčadi koje bi trebale izazvati Red Bull u pohodu na njihov treći uzastopni naslov.

No, znakovito je i da je Lotus prošle godine sezonu počeo u jako dobroj formi, osvojivši treće mjesto u Melbourneu i u Maleziji, nakon čega je njihova forma drastično pala.

Vettel vjeruje kako im je ovogodišnji bolid ipak nešto perspektivniji, te da će Kimi Raikkonen i Romain Grosjean biti bitni čimbenici u utrkama.

“Pa, Lotus se vraća i čini se da su potvrdili svoju snagu koju su prvi put pokazali u Jerezu. Očito, neke ekipe se možda malo suzdržavaju, ali to ne znači da to ne radi i Lotus.”

Što se tiče novog Red Bulla, Vettel je zadovoljan, ali ističe da je drukčiji od prošlogodišnjeg.

“Osjećam se udobno i to je odlično. Naravno, bolid je izgubio nešto gripa zbog promjene pravila oko ispuha. Sve ekipe su se borile s tim problemom. No, ne treba pretjerivati, prošle godine smo se svi brinuli oko Pirellijevih guma, da bi u utrkama sve prošlo glatko. Prema tome – nikad ne treba raditi problem tamo gdje ga nema!”

54 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
campo

@... lotus gp i @... Grayowl- vaše piskaranje o Vettelu je odraz teških frustracija ili čega god već. Pišete o njemu kao o vozaču koji plača svoje mjesto u momčadi ( kao RED Bull je bolja momčad 3-4 sec./ krug u odnosu na sve ostale, pa i jedan antitalent može pobjeđivat). Dajte razmislite malo… zar mrzit vozača samo zbog toga jer radi ono što je najteže u F1- a to je da najčešće osvaja PP i pobjeđuje. Eventualne privilegije u odnosu na Webbera? Osim onog skidanja krila, koje stvarno nije bilo fer, gdje je točno dokazano da Webber ne smije… Read more »

gaga

Neznam zbog čega ovdje neki ljudi govore o Lotusu podcjenjivački, a ni sezona nije počela,
Istina testovi nisu relevantni i možda, možda njima samo privlače sponzore (govorim o Lotusu), ali nemožete ih zanemariti, nemožete ni zanemariti činjenicu da je prije 5 – 6 godina Renault bio taj koji je imao najbolju šasiju, zašto mislite da nebi to mogli ponoviti i ove godine

Kimi

samo da kimi bude ispred oba ferrarija da im pokaze kakvi su šupci bili dok su ga izbacili iz teama. GO KIMI!!!!!!

goc

nitko ga nije izbacio otišao je sam,a Alonso ma znate već Odredbe momčadi

Related Posts