Marussia ima novu test vozačicu: Maria de Villota

Potvrđeno je da će nova test vozačica za Marussiju biti Maria de Villota! Tridesetdvogodišnjakinja će tako postati prva žena u bolidu Formule 1 još od Katherine Legge, 2005. godine.

Španjolka vjerojatno neće sudjelovati u treninzima petkom i subotom, ali je izvjesno kako će svoj nastup odraditi u Abu Dhabiju krajem sezone na testiranju mladih vozača.

“Vrlo sam sretna što sam dobila priliku u Marussiji. Radujem se suradnji s ljudima iz Formule 1 i nadam se da će mi to pružiti potrebno iskustvo za daljnji korak, odnosno utrkivanje na najvišoj razini,” komentirala je de Villota.

John Booth, šef Marussije, također nije krio zadovoljstvo:

“Čast nam je zaželjeti dobrodošlicu Mariji u naš testni program koji će joj pomoći da nauči jako puno o Formuli 1.”

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ivan

Neeeeeeeeee…treba je izbacit!!Samo će uništit “duh” FORMULE 1…
****throw her out ****

Janko Mikac

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!NAPOKON!!!!!

LHamilton

ova navija za atletico?
REAALL MADRID U <3

Flavio

Frente Atletico…Torrente mora da je sad sretan 🙂

iwanchek

Mislio sam na prvu da je sabine Schmitz, jnermica koja para na Nurburgringu kao “taxi”vozačica! mala vozi da te glava zaboli koliko dobro, mislim da bi i F1 dobro protegla!

RapptorTeam-BiH-F1

sabine Schmitz nije vozila F bolid nego, za BMW, poznat kao BMW “Ring taxi”..

renzorGP

Neka samo vozi, bit ce zanimljivije za nas gledatelje.. 🙂

avalon

po čemu je poznata i čime je zaslužila maria misto test vozačice marussie ? nije mlada…33 godine ( da bi bila mladi talent )…atraktivnost ? hm…stvar ukusa ( a o tome ne treba raspravljat ) minuli rezultati ??? “startala” 2001. odvozila 113 trka 1 pobjeda , 11 podija i jedan pole position u 10 godina na stazi . jedino šta joj se mora priznat da je uprkos …pa recimo rezultatima i životnoj dobi ambicjozna jer je izjavila ” nadam se da će mi to pružiti potrebno iskustvo za daljnji korak, odnosno utrkivanje na najvišoj razini,” pa…pitam se ( s obzirom… Read more »

strasni zmaj

…ma šta ja znam…nema mi do danice…if you know what i mean. xD

Devil

et sad

RapptorTeam-BiH-F1

Katherine Legge, koja se spominje u textu, je zadnja vozacica, koja je testirala za F1 u timu Minardi, prije nje, ujedno i prva vozacica F1 bolida u 21-om vijeku je bila Sarah Fisher, ona je takodje samo testirala na Indianapolis Motor Speedway-u, koja sada vozi IRL IndyCar Series..Nadajmo se da ce Maria de Villota, ipak potjerati bolid makar petkom na slobodnim, jedan krug, ali vrijedan..

Marcos

ne smije imati silikonske cice jer bi na kočenju izletele van

denisistra

jesam ja lud ili šta? preko mobitela sam otišao na stranicu gp1.hr i došle su mi neke vijesti iz motogp-a. i sada, pošto sporo učitava, odem ja na komp da pročitam i nema…. a nema više ni na mobiteli… jesam ja lud ili šta?

ton

jet ovo znači da će njoj manekeni držati kišobran

choobra

Meni nije jasno kako žene sa velikim grudima mogu voziti F1, ipak su to velike sile i pri kočenju inercija tijela stišće prsni koš prema pojasu…ne zezam se, mrtav sam ozbiljan ovaj put 🙂

Viper

one su u prednosti kod sudara jer imaju i neku vrstu zračnih jastuka…

sti_zu

u pravu si, bivšeg vozača

F1 2012

sti_zu bivšeg vozača il joj otac sa cca 60 vozi

sti_zu

na testiranju mladih vozača, ccc ima samo 32 godine, ima puno kvalitetnijih djevojaka koje bi trebale dobit priliku, ali ona je kćerka vozača …

F1 2012

Sretno , neka nam dokaže jeli f1 mjesto za “slabiji spol” ! 😀

Related Posts