Velika Nagrada SAD-a otkazana!

Što je jučer najavljeno, danas je ostvareno. Organizatori utrke i vlasnici staze Circuit of The Americas (COTA), ili barem onoga što je trenutno izgrađeno, danas su objavili kako su voljni prihvatiti odgodu do 2013. godine, koju je predložio Bernie Ecclestone. No čak i ako prihvate odgodu, mogu li pribaviti 25 milijuna američkih dolara koliko potražuje Bernie? Budućnost utrke je pod velikim upitnikom.

“Bili smo zadovoljni i trudili se ostvariti rok za VN SAD-a 2012. godine, no doznali smo kako je gospodin Ecclestone zainteresiran za pomicanje utrke u Austinu za 2013. godinu. Znamo da je američko tržište bitno momčadima i njihovim sponzorima i krajnji rok od 2013. godine osigurava dovoljno vremena za dovršenje staze Circuit of The Americas,” izjavio je Steve Sexton, predsjedni COTA-e.

“We have been excited for and working towards a 2012 USGP race and now understand that Mr. Ecclestone is interested in moving the Austin race to 2013,” stated Steve Sexton, president of Circuit of The Americas. “We know the U.S. market is important to the teams and their sponsors and 2013 certainly allows time for the Circuit of The Americas to be ready.”

Tavo Hellmund, glavni protagonista i, možemo ga tako nazvati, “krivac” za neodržavanje utrke iduće godine, održati će tiskovnu konferenciju tokom dana (po američkom lokalnom vremenu). Mi ćemo tek sutra doznati o čemu se točno govorilo i, ako je išta bitno, prenijet ćemo ovdje.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

to sam i očekivao

DRS

Ovi ameri su skroz nesposobni. Prvo blamaža s USF1, sad ovo.

vedran

TRESKA SE BRDA RODIO SE MIŠ – kako je počelo sa usf1 tako je i sa ovom stazom – i utrkom – nekako mislim da ih necemo vidjet ni 2013-te i nadam se da necemo – jer ima puno boljih staza – imola – spa –

sandro 1972

Baš mi je drago da je utrka otkazana ima puno zanimljivijih staza npr. Spa Imola . Bitno da Kimi potpiše za Williams pa će sezona biti puna uzbuđenja .

brzi9

ma ne treba je ni biti. Te nove staze su toliko atraktivne da mi se pocne dremuckat oko 30 kruga. Onda molim boga da hamilton i massa budu jedan iza drugog.

l l

A u kur..! Tog mutavog Hellmunda treba strpat u zatvor!

mac

GrGa hvala za link 😉
super je!

Šumi Fan

pocinje mi ići na zivce Berni i njegova fantaziranja.prva sramota sto je izbacio Tursku jako dobra staza koja daje mogucnost preticanja i bez ovih umjetni gluposti Berni veliki minus a Arapski svijet je napravio bolje i skuplje staze nego sto ih ima u Evropi.

F1mclarenST

*eben te konju coravi sa pepeljarkama , ja se bas ponadao prvom uzivo gledanju f1….

grga

‘oće, u Bistri… 😀

Razer

Oce bit onda neka druga utrka?

|CRO|-Ferrari

ok dobro moze onda Turska natrag?

Michael Schumacher

Ova još nije niti završila a već se prašina diže za sljedeću sezonu. I opet problemi oko nezasitnog Bernia i njegovih zelembaća.

File001

Hmmm…

Related Posts