Di Resta zadovoljan kvalifikacijama, sačuvao jedan set guma

Paul di Resta startat će s desete pozicije u sutrašnju utrku za VN Abu Dhabija. Nakon što je prošao u završnu kvalifikacijsku rundu, Škot je odlučio da ne postavlja brzo vrijeme te je tako sačuvao gume za nekoliko krugova u utrci.

“U Q1 sam imao jako dobre krugove, unatoč nekim greškicama. Pokušavao sam biti bolji nego jutros na treninzima. U Q2 sam također bio dobar i zasluženo prošao u zadnju rundu. U boljoj sam poziciji od Adriana [Sutila] po pitanju guma, ali moramo pričekati sutrašnju utrku i vidjeti kako će se situacija razvijati.”

Na upit o strategiji za sutrašnju utrku, Di Resta misli da će važnu ulogu igrati činjenica da se tu gume troše sporije nego na većini drugih staza.

“Gume traju relativno dugo, štoviše, tvrđa komponenta se čini dosta brza. Bit će zanimljivo gledati kako se staza ubrzava kako će se gume ponašati,” zaključio je.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Grayowl

Nije prvi put da stavljaju intermidije na bolid,a nema kiše.Vidlo se to i na drugim stazama da rade i druge ekipe.Zašto?Nemam pojma,a nitko se ne trudi da potraži odgovor na tu enigmu.

Vlado

Nije vozio na njima jer je pravilom zabranjeno ako ne pada kisa. Tako su rekli na BBC. Tako da…

Michael Schumacher

Jasno se vidjelo kad su mu promijenili gume u box, samo nam se opet Mladen nacrvcao pa baljezga.

Grayowl

Sutra će padati kiša u …u….tamo dolje.Zato intermidje.
Interesantno je bilo koliko je merđo brz na tvrdim gumama.Tu je neka kemija povezana sa ,nekim od, zakona fizike.

avalon

Ante Vetma…… sigurno ? jer ludo mi je odvozit krug na intermediima po suvoj stazi ali opet mi je nekako čudno i da vježbaju izmjenu guma sa intermediima , “okruženi” su gumama na kojima će se sutra vozit , a oni odlučili “dovlačit” i vježbat baš sa ovim gumama …baš ???????

avalon

ako ove gume dugo traju koliko onda traju intermedie ? jer ako je točno da je u Q 2 MS vozija na intermediama ( kako se učinilo jergoviću ) zadnji krug i to stvarno brzo …baš me zanima šta smišljaju u mercedesu GP ??? ako nešto smišljaju….

miki

meni je baš ok da ne voze. sve je to dio strategije za osvajanje čim više bodova u utrci
tako su nekad, u vijeme kad je bilo dopušteno nadoljevanje goriva neki taktizirali i namjerno kvalifikacije odvozili s više goriva, težim bolidom i ostavarili slabiji plasman u kvalifikacijama da bi duže ostajali na stazi i na taj način pokušali osvojiti koju poziciju

Wragich

Prejadni su s tim što ne voze zadnju rundu. To treba zabranit -.-

Related Posts