Jedna DRS zona za Japan: Startno ciljna ravnina

FIA je odredila DRS zonu za nadolazeću VN Japana. Naime, radi se o startno ciljnoj ravnini.

Zona detekcije nalazit će se upravo nakon slavnog 130R zavoja koji se vozi bez podizanja noge s papučice gasa. To bi trebalo pružiti vozačima priliku da iskoriste zavjetrinu bolida ispred sebe i uđu unutar jedne sekunde zaostatka.

Pomično stražnje krilo moći će se otvoriti nakon izlaska iz zavoja broj 18 i koristit će se do usporavanja za prvi zavoj.

Izvor informacije: Xevi Pujolar (Williams), trkaći inženjer Pastora Maldonada.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
tex

po meni bi trebale biti zona aktivacije poslije 14 zavoja, ali ne odmah nego kojih 150 metara poslije izlaza iz zavoja. i drs bi trebao biti aktiviran do kraja prvog zavoja. a detekcija bi bila poslije 11 zavoja. ali i ovako je dobro i bit ce zanimljivo, pogotovo ako u vrijeme detekcije bude unutar sekunde, ali radi loseg izlaza iz zavoja moguce da bude zaostatak veći od sekunde. ali svejedno ce i dalje biti u mogučnosti ga aktivirati. sama po sebi suzuka je jako zahtjevna staza i jedina staza u formuli 1 koja vozi oblikom 8. najkopliciraniji dio staze je… Read more »

maminho

Nek maknu DRS, hoću gledati pravu borbu i pretjecanja, a ne zaobilaženja

Razer

Meni Suzuka ne izgleda kao staza gdje ce drs puno pomoci.

Grayowl

Vnargo-gledaj gde sve dečki na treninzima i kvalifikacijama imaju uključen DRS i možda te iznenadi gdje će ga koristiti.Osim toga,vettel je u monci koristil DRS ,na treningu, usred parabolike.Osim toga,u Spa su ga koristili i u o’ružu,pa se niko nije skršil.Gledaj treninge i kvalifikacije,pa ćeš vidjeti koliko njih će u tom zavoju imati isključen DRS.

vnargo

Grayowl, ti veliš da bi bilo dobro da ima drs nakon zavoja 14….
ja ču te odma spustit na zemlju.
nije dobro da se drs upotrebljava ako trkača linija ima zakrivljeni luk, jer bolid postaje nestabilan.
a sa time dobiješ jako opasnu vožnju za vozače jer tamo idu prek 300 Km/h.

maminho

jeba ih DRS da ih jeba

F.Alonso

To je bilo i za pretpostaviti. 🙂

Tifos

bolje bi bilo bez DRS on nije potreban na ovoj stazi

lujo

zavoj 18 je najbolji dio staze, a ima i povijesni značaj.

edin-kimmi

najbolje bi bilo da nema nikako DRS-a….nekad su pretjecanja u F1 bile triler jedva cekas da bude pretjecanje pamtis ga (ja pamtim iz 2005 i San Marino kad je Schumacher spektakularno presao Buttona) a ove godine vala nisam zapamtio nijedno pretjecanje….

JureMcM

Zona 14-15 je ionako dobra pa je bolje ne kvariti nikakvim DRekS zonama!!!

Kustelaar

dode tilke i sve usere

Davor

Volio bi suzuku bez sikane-zavoja br.18.Mislim da bi nakon zavoja 14 i poznatog 130R jedan brzi zavoj prije startno-ciljne ravnine cinio stazu jos atraktivnijom! Ali i ovako je staza odlicna…silverstone,spa,suzuka su staze ciji dizajn bi po meni trebao biti uzor ili model za buduce staze ako nema inspiracije za nesto novo i bolje.

Ferrari power

mislim da 130r punim gasom prolaze samo veliki decki a ne bas svi

Grayowl

Bolje bi bilo da je detekcija na ulazu u zavoju 13,a aktivacija na izlazu.

Grayowl

Mislim da su detekcija i aktivacija malo predaleko jedna od druge.Lako se može dogoditi da ovaj ispred počne kočiti ranije u prvom zavoju,a onda ima puno bolji izlaz iz zadnjeg zavoja i u kombinaciji sa KERS-om,bolid iza njega,na startno ciljnoj ravnici nađe se više od sekunde iza.Ni super DRS ti ne pomogne da ga uhvatiš.

Related Posts