Tko je najčešće boravio na začelju startnog poretka? [graf]

Kada nakon kvalifikacija iziđe iz bolida i stane pred monitor, svaki vozač najprije provjeri svoje vrijeme u odnosu na vrijeme timskog kolege. Pokazatelj koji je važniji od konkretne pozicije na startnom gridu ove sezone nekim vozačima je zagorčao život. Najbolji primjer je Jaime Alguersuari. Vozač koji je ove sezone deset puta gubio direktan dvoboj u kvalifikacijama sa Sebastienom Buemijem, i to s prosječnim zaostatkom od dvije desetinke sekunde.

Jedini vozač osim Alguersuarija koji je uspio dvaput ostati izvan druge kvalifikacijske runde je Nick Heidfeld, sada bivši vozač Renaulta. Za njega su kobne bile utrke u Australiji (18. mjesto) i u Španjolskoj (bez ostvarenog vremena, 24. mjesto).

Što se tiče konstruktora, Alguersuarijevoj crnoj statistici pridružio se i Sebastien Buemi u Velikoj Britaniji koji je tamo ostvario tek 18. startnu poziciju. Ti rezultati svrstavaju Toro Rosso na uvjerljivu vodeću poziciju po pitanju ispadanja u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

Statistika za vozače


[cf]js[/cf]

Statistika za konstruktore

[cf]js2[/cf]

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mark4

da, ali jaime puno bolji utisak ostavlja u utrci od buemija, mislim da je ove godine pokupio dosta simpatija, a i najbolju startnu poziciju TR ove sezone je on ostvario

Related Posts