Hembery: Monza će biti vrlo zahtjevna za Pirelli

Uoči zadnje ovogodišnje europske utrke, VN Italije, Paul Hembery je podijelio svoja razmišljanja:

“Monza je za nas vrlo važna utrka. Osim što se radujemo utrkivanju na domaćoj stazi, ona je i tehnički vrlo zahtjevna za nas. Na njoj će sigurno od najvećeg značaja biti odabrati pravu strategiju. Naravno, svaki gubitak vremena u boksu bio bi poguban, obzirom da se radi o najbržoj stazi u kalendaru.”

Hembery je komentirao i razlike između dvije komponente guma koje će se koristiti na Monzi.

“Očekujemo jednu sekundu razlike između soft i medium komponenti, ali to ćemo točno znati tek kad bolidi iziđu na stazu u petak. Pred nama je veliki izazov, kao i uvijek, ali istovremeno se radujemo prilici da Italiji pokažemo najbolje od svog proizvoda.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sandi

ovo sa gumama je sprdačina. momčadima treba prepustiti odluku kakve gume žele. neka sami odluče žele li cijelu utrku voziti na istima ili će svakih 10 krugova u box. zašto nekoga prisiljavati da mora koristiti mješavinu koja mu ne odgovara?

Davor

Ko nije upucen iz hemberyjeve izjave bi mogao zakljuciti da se oni natjecu s drugim proizvodjacem guma – “Monza je za nas vrlo važna utrka. Osim što se radujemo utrkivanju na domaćoj stazi, ona je i tehnički vrlo zahtjevna za nas. Na njoj će sigurno od najvećeg značaja biti odabrati pravu strategiju. Naravno, svaki gubitak vremena u boksu bio bi poguban, obzirom da se radi o najbržoj stazi u kalendaru.”Samim tim sto je od njih zatrazeno da budu brzo potrosive oni ne mogu u nicemu pogrijesiti. kakve god da su one su prihvatljive. dobra je stvar oko ovogodisnjih guma je… Read more »

miki

🙂 i mene zanima trajanje guma, još jedan faktor su i oštra kočenja i kod pretjecanja će sigurno biti jačih kočenja koja će dodatno degradirati gume

avalon

činjenica je da su na početku sezone svi brinili kakve će se pirellice pokazat u trkama , a kako je sezona odmicala da su vrlo malo govorili o gumama šta znači da je pirelli napravija odličan posal..tim više šta im je ovo prva sezona posli dugogodišnje pauze u F1 . zadovoljili su zahtjeve FIA i vozača/timova . baš me zanima trajnost guma za monzu s obzirom da je staza sa prosječnom od 250 i max od 340 kmh .

500 miles

Samo da im onda u petak ne padne kiša, pa neće saznati ništa!

Viper

Takve gume daju puno na važnosti treninga jer je to jedino vrijeme kad ekipe mogu proučiti ponašanje guma na određenoj stazi. To se je dobro vidjelo prošlu utrku kad je za vrijeme treninga bilo mokro pa ekipe nisu ni mogle testirati suhe gume, te je došlo do toga da je u utrci bilo ulazaka u box već u trećem krugu.

robojde

a i sezona je puno zanimljivija kad su gume nepoznanice. Možda se malo ipak pretjeralo u tome ali sigurno je puno blje nego da gume traju kolko oćeš

boris

To je sve vec dogovoreno,gume se mogu napraviti da budu idealne sjetite se ranijih godina,gume su bili konstantne pola utrke pa i vise,a sad namjerno rade pa sto mane krugova mogu da izdrže da vozaci idu vise u boks i da naravno bude nama gledateljima mnogo zanimljivije.No najbolje je bil odoba michelin vs bridgestone,i steta sto su se povukli,

Razer

A to su i htijeli da budu takve.

mac

Malo previše eksperimantiranja s tim Pirelli gumama. Fali ono dok se zna da je ta komponenta takva i dobra je za takve uvijete i amen, nepotrebno sve kompliciraju.

Related Posts