Kamui Kobayashi komentira prvi dio sezone

Kamui Kobayashi potvrđen je kao vozač Saubera za iduću sezonu. U razgovoru za Brazilski TotalRace progovorio je o svojim performansama u kvalifikacijama naspram onih u utrkama, mogućem podiju u Kanadi i ostalim dojmovima ove sezone.

Kako bi komentirao dosadašnji tijek sezone?
Kamui Kobayashi: Mislim da smo u boljem stanju nego što smo bili prošle godine. Imali smo dobar start u sezonu, a nismo daleko od ostvarivanja i nekih boljih rezultata.

Što se tiče tebe osobno…
KK: Svaki vozač želi napredovati, nitko nikada nije savršen. Naravno, ja još uvijek mogu reći da sam u procesu učenja. Bit ću bolji u budućnosti.

Prošle godine ste se mučili, a sada stvari izgledaju puno bolje
KK: Da, prošle sezone imali smo neke probleme s pouzdanošću, a i radili smo neke greške. Ove godine smo već uspjeli ostvariti neke bodove, a i konstantno imamo dobre performanse. Što se tiče iduće godine, pokušat ćemo naći načina da napravimo još jedan korak unaprijed. Još uvijek nismo postavili cilj.

U kvalifikacijama ne izgledaš toliko dobro kao u utrci. Zašto?
KK: Slažem se da nismo dobri u kvalifikacijama. U utrci je situacija uvijek bolja. Ne znam zašto, ali u kvalifikacijama ne pronalazimo vrhunac performansi i ne možemo sklopiti savršen brzi krug. Možda imamo kriv pristup, ne znam. Kada to shvatimo, ja ću uvijek ići do Q3.

Kako napreduješ kao vozač?
KK: Uvijek se trudim učiti i poboljšavati svoje vožnje. To je velik izazov. Uvijek sam uzbuđen tijekom utrke, pogotovo ako startam nisko na gridu ili kada imam neke borbe. Cilj je doći do bodova i nikada ne odustati. Na kraju krajeva, ne računa se samo moja vožnja nego i trud cijele ekipe. U ovome smo zajedno.

Kakav je tvoj odnos sa osobljem Saubera?
KK: Naša komunikacija je jako dobra i otvoreni smo za sve razgovore. Uvijek sam iskren kada treba kritizirati neki dio automobila, što rezultira napretkom u razvoju. Iako, moramo se vratiti u stari ritam razvoja jer je očito da stagniramo već nekoliko utrka.

U Kanadi si u jednom trenutku imao odličnu drugu poziciju, no onda si pao u poretku. Što se dogodilo?
KK: Imao sam priliku osvojiti podij u Kanadi, obzirom da je kišilo i da su uvjeti bili jednaki za sve. Naš ritam nije bio puno sporiji od Vettelovog. No, onda se staza osušila i nisam imao nikakve šanse.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Nikad nažalost prvaka od njega neće biti, tko god kaže drugačije je u zabludi…

igor

Odličan vozač…..htio bih ga vidjeti u nešto boljem bolidu….

Kimmirules

stvarno vozač kojeg bi ove “velike momčadi” morale brzo uzet jer je bolji sigurno od jednog, masse ili Webera

TeaKong

BIt će on jednom svjetski prvak. Karijera je pred njim, to je sigurno.

drda

Moj Josipe pravit ću se da si krivo shvatio Kamikazu ali da ga još i citiraš svašta.

Davor

Vozac koji bi bio bolji od webbera da je u red bullu.

vwvtc

kamikaza mi se sviđa jer se bori ko lav al svejedno fali mu još iskustva

josipGTI200

U Kanadi si u jednom trenutku imao odličnu drugu poziciju, no onda si pao u poretku. Što se dogodilo?
KK: Imao sam priliku osvojiti podij u Kanadi, obzirom da je kišilo i da su uvjeti bili jednaki za sve. Naš ritam nije bio puno sporiji od Vettelovog. No, onda se staza osušila i nisam imao nikakve šanse.

šta kad je suho onda nemaju svi iste uvjete???

Related Posts