Iz Pirellija poručuju: Ne favoriziramo Ferrari

Nakon što su za iduće tri utrke izostavili najtvrđu komponentu guma, iz Pirellija poručuju da to nema veze s Ferrarijevim preferiranjem mekših komponenti. Pirellijev direktor za motorsport, Paul Hembery, poručio je da ne favoriziraju nijednu momčad, pa tako ni Ferrari.

Naime, poznato je da Ferrari ima problema po pitanju zagrijavanja guma, pa je ova odluka kod nekih dočekana s dozom sumnje oko pogodovanja talijanskoj momčadi.

“Definitivno ne. Na kraju radnog dana pročitam tiskovine i svjestan sam svega o čemu se priča, ali to nije istina. Neke komponente bolje odgovaraju nekim momčadima, ali vrlo teško je tako generalizirati,” komentirao je Hembery.

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mkrleza

A zamislite situaciju: za svaki kotač možeš birati različitu komponentu, pa npr. ako neka staza više dere desnu prednju gumu, tamo staviš tvrđu varijantu. Meni je ovo sa obaveznom vožnjom s obje komponente strašno blesavo.

Don

Ovo dolazi iz smjera RBR. To je svima jasno..

Malo su se ukakili i sad je panika..

Huljske izjave-huljska momčad…

K&M

čemu mišljenje da ih favoriziraju, da su u debeloj prednosti možda bi bilo sumnje u to ali ovako Ferrari još i ima probleme s gumama pa mi to nema smisla.

Ivan

Svako ima svoj naćin zagrijavanja, nekome ide bolje, nekome gore, kakvo favoriziranje mrtvo…

Javor

glupost

14ive

ipak mislim da favoriziraju ferrari!!

Davor

Kolko znam sport je kao pojava izmedju ostalih stvari prisutan i zbog natjecanja,ako se f1 sastoji od 12 ekipa,od toga su 4 proizvodjaca motora zasto se onda proizvodjaci guma koje su mozda najbitniji dio bolida ne bi natjecali izmedju sebe !

miki

Bez veze, pa da i favoriziraju Ferrari nema veze, jer imaju samo osnovne komponente guma, a za sad ne nude varijacije koje bi više odgovarale određenoj ekipi. Što se tiče odabira komponenti uopće nije upitno da se uvijek ide na na najmekaniju komponentu jer je najbrža, a jedini je uvjet da staza nije previše oštra prema gumama i da će gume izdržati neki minimalni broj krugova i tu završava priča.(točka)

Damir


Pirelli je gume testirao koristeći predzadnju generaciju Toyotina bolida, kada je ista ta Toyota napustila F1. Nema Ferrari nikakve veze s time, jer je prvi puta uopće “montirao” gume na svoje bolide kada i druge momčadi, na probnim krugovima odmah nakon posljednje utrke F1 prošle sezone, dakle, u Abu Dhabiu.

K&M

samo jedan proizvođač to je dobro nek svi imaju iste.

ferrari fan

ivane……….pa da favoriziraju ferrari onda bi im i tvrde gume odgovarale a ne samo meke :S

Viry-boy

Rat gumara je zakon!

Ivan

ne favoriziraju,samo su sva testiranja u vezi guma obavili u suradnji sa ferarijem,godinu prije nego što su ušli u formulu su testirali gume u Maranellu…

TeaKong

Ma danas šta god se uradi, odmah se govori da je nekome namješteno itd.

miki

edin neslazem se sa tobom meni je bolje kada se ide vise puta u boks i (pireli ima najbolje gume do sad po meni)

K&M

Naravno da nisu jer šta god naprave nekome če odgovarati više a nekome manje. Za nas gledatelje su bolje mekše jer če bit više ulazaka u boks time više uzbuđenja.

kimi-fan

dovesti samo Pirelli u F1 kao jedine proizvodjace guma moje je misljenje da je to malo prevelika glupost….trebaju biti tu i Michelin i Bridgestone da se natjecu proizvodjaci guma….

Related Posts