Vozači momčadi Sauber F1 su danas bili poprilično zaposleni tokom slobodnih treninga, ukupno odradivši 118 krugova. Tokom prvog slobodnog treninga oba vozača, Sergio Perez i Kamui Kobayashi, su provodila aerodinamičke testove na bolidima, koristeći tvrđe Pirellijeve gume. Na kraju treninga završili su na 16-tom i 19-tom mjestu. Drugi slobodni  trening je bio rezerviran za testiranje različitih mješavina guma i ovaj puta su završili na boljim, 13-tim i 16-tim, pozicijama. Performanse kod dužih dionica su bile vrlo dobre no oba vozača su imala problema oko postizanja dobrih vremena na kratkim, kvalifikacijskim, dionicama.

“Danas je bilo vrlo zaposleno, na prvom treningu smo radili aerodinamička testiranja dok smo na drugom ocjenjivali različite komponente guma. Još nismo kompetetivni koliko smo mislili da ćemo biti ali smo danas odradili dobar posao i nadamo se boljim pozicijama u kvalifikacijama,” izjavio je Sergio Perez.

“Danas nije bilo nimalo lako. Prošli smo kroz naš testni program bez problema ali imamo poteškoća sa prianjanjem bolida i ne razumijemo zašto. Još uvijek nismo brzi kao što smo očekivali i moramo to sutra popraviti,” ispričao je Kamui Kobayashi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o