Williams očekuje težak vikend

Rubens Barichello i Pastor Maldonado, vozači Williams F1 momčadi, nisu imali briljantan start na VN Njemačke. Bolje od četrnaestog odnosno sedamnaestog mjesta jednostavno nije išlo a to je jako daleko od borbe za Q1 a ujedno i za bodove na utrci.
Na ovu utrku momčad Williamsa je donijela nova krila i dijelove ovjesa koje su testirali tokom današnjeg dana. Još uvijek postoje nedoumice oko korištenja novih komponenata koje se nadaju riješiti do sutrašnjih kvalifikacija.

“Jutro smo proveli testirajući novo stražnje i prednje krilo te dijelove ovjesa. Ostalo je još nešto testova za obaviti sa tim komponentama prije nego odlučimo da li ćemo ih koristiti na VN Njemačke. S obzirom na visoku nadmorsku visinu (oko 620 metara, op.a) moramo drukčije podesiti bolid i danas je sve bilo usmjereno ka podešavanju bolida,” izjavio je Sam Michael.

Barichello i Maldonado nisu baš bili zadovoljni performansama bolida ali se nadaju boljem ishodu kvalifikacija i eventualnoj promjeni vremena.

“Danas nismo bili kompetetivni kao što bi trebali biti ali ako se vrijeme promijeni moglo bi biti zanimljivo. Volim ovu stazu pa se radujem boljem vikendu,” ispričao je Barichello.

“Imali smo nekih problema tokom dana i osjećam se ugodno u bolidu. Mislim da nas čeka težak vikend ali trudit ćemo se da sutra poboljšamo našu formu za ostatak tjedna,” dodao je Maldonado.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
ivan

ja bi njima preporucio da pocnu vec testirat bolid za sljedece godinu

Related Posts