Webber i Vettel komentiraju timsku odredbu

Mark Webber izjavio je da nije bio presretan timskom odredbom koju je primio pri kraju utrke dok je bio na mjenjaču svog timskog kolege, Sebastiana Vettela. Nakon što je pokazao očitu namjeru da ga prijeđe, Webberu je preko timskog radija došla obavijest da zadrži udaljenost iza Vettela. Ipak, Webber je napao, ali nije uspio proći.

“Nije u redu da primam takve odredbe. Da je Fernando odustao u zadnjem krugu, to bi značilo da se borimo za pobjedu. Ja se borim do kraja i naravno da sam ignorirao timsku odredbu jer sam htio drugu poziciju. Sebastian je radio najbolje što je mogao, ja također, naravno da se ne želim sudariti, ali želim pretjecati. To je to,” zaključio je Webber.

Australac je komentirao i da su se takve poruke pokazale nepotrebnima, obzirom da su dokazali kako se mogu boriti na stazi bez da se sudare.

Cijeli slučaj komentirao je i Sebastian Vettel.

“Očito, pokušavao sam održati svoju poziciju, borili smo se jedan protiv drugog. No, razumijem logiku naše ekipe. Ako imate dva vozača na drugoj i trećoj poziciji, četvrti je daleko iza, a prvi je daleko ispred – naravno da ekipa želi te dvije pozicije zadržati i osvojiti bodove, a ne riskirati sudar. S druge strane, jednako je logično i s naše vozačke perspektive da se želimo boriti za poziciju. Prema tome, ne vidim problem niti u sugestiji iz boksa niti u Markovom ignoriranju te sugestije,” komentirao je Vettel.

Related Posts