Oba Team Lotus bolida stigla do cilja

Neke momčadi su presretne kada su oba bolida na postolju, nekima je uspjeh dogurati oba bolida u bodove no Team Lotus nije ni približno toliko megalomanski nastrojen. Kao što naslov govori, momčad Team Lotusa ima razloga za veselje kada oba bolida stignu do cilja. Time ne govore kako su im bolidi nepouzdani ili vozači loši, jednostavno znaju da za njih još uvijek nema mjesta u bodovima i fokusiraju se na pouzdanost i skupljanje iskustva.
Heikki Kovalainen je utrku završio na šesnaestom mjestu, cijeli krug ispred oba Virgina, Ricciarda u Hispaninom bolidu (drugi HRT-ov bolid je odustao) te dva kruga ispred svojeg momčadskog kolege, Karuna Chandhoka. Bolid mu je radio bez problema i jedino ga je mučila usamljenost na stazi.

“Mislim da je utrka bila poprilično dobra. Sve je funkcioniralo kako treba i, iskreno, bio sam poprilično usamljen na stazi. Nemamo brzinu kao ovi dečki ispred nas ali smo dovoljno brži od dečkiju iza nas.  Zato sam odlučio pritisnuti koliko mogu tokom cijele utrke, vozeći bez grešaka i pokušati završiti utrku u jednom komadu. Napredujemo u pravom smjeru i, iako će nam biti potrebno dugo vremena, dostići ćemo momčadi koje su ispred nas i boriti se sa njima,” odlučno je izjavio Heikki Kovalainen.

Drugom vozaču momčadi, Karunu Chandhoku, ovo je bio prvi nastup na utrci u godini. Samo za ovu utrku je zamijenio Jarna Trullija, kako bi stekao vrijedno iskustvo prije eventualnog nastupa na domaćoj utrci, VN Indije, kasnije ove godine.

“Današnju utrku sam odvozio u punoj dužini i skupio sam veliko iskustvo. Iskreno, nije bila baš utrka kakvu sam priželjkivao, izvrtio sam se nekoliko puta pri velikoj brzini i mislim da mi treba više vremena kako bih se priviknuo na nove gume. Kako se približavaju svojem kraju, puno slabije prianjaju nego prošlogodišnje gume no to je sve proces učenja i drago mi je što sam završio utrku i odradio posao najbolje što sam mogao,” ispričao je Karun Chandhok.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
tsunami

e moj chandok,nisi ti ni prije pokazivao neke znakove života.heiki te ostavio dva kruga,a ima kantu kao i ti
več se na treningu u petak i subotu vidjelo da neče tu bit nekih rezultata,više je chandok vozio po travi i okretao se na stazi nego što je odvozio krugova

f-duct

svaka cast

Clam-

Baš mi je drago za njih, jedina ekipa koja pokazuje kakav takav napredak u odnosu na prethodnu godinu… Ajmo Heiki, valjda će ti se poklopiti kakva utrka ove sezone da ugrabiš 1 bod (malo nesreća, razbijanja onih naprijed i kakva kiša, i to je moguće) 🙂

mika

Bravo Lotus!

schumi

di su oni stari slavni dani lotusa?! 😀

Related Posts