Force India presretna rezultatom VN Njemačke

Force India je još jednom pokazala kako ih ne treba otpisivati prije reda. Adrian Sutil je na VN Njemačke odvozio do izvrsnog šestog mjesta dok je momčadski kolega Paul Di Resta, nakon sudara u prvom krugu, osvojio solidno trinaesto mjesto. Današnjih osam osvojenih bodova su pomaknuli momčad na sedmo mjesto u poretku konstruktora.

Sutil je presretan zasluženim rezultatom, kaže da je tokom vikenda sve bilo savršeno. Bolid i gume su bili odlični a strategija savršena. Na njegovu sreću, većinu utrke je proveo u čistom zraku te je mogao juriti punom brzinom, bez smetnji. Zahvalio se i podršci navijačima, kojima je poklonio ovako dobar rezultat na domaćoj utrci.

“Današnja utrka je bila odlična i prezadovoljan sam rezultatom, rezultatom koji smo zaslužili. Bolid je bio odličan cijeli vikend, gume su držale točno koliko je trebalo. Strategija nam je bila savršena što mi je omogućilo da preteknem Nicu (Rosberga) u posljednjem stintu. Utrka je za mene uglavnom bila usamljena, većinu vremena sam proveo vozeči u čistom zraku što mi je omogućilo da iskoristim puni potencijal bolida. Postići ovakav rezultat na domaćoj utrci je poseban doživljal i hvala svim navijačima na podršci. No ovo je tek početak, čeka nas još mnogo posla za nadolazeće utrke i potrebno nam je još mnogo bodova kako bi sustigli momčadi koje su ispred nas,” ispričao je Adrian Sutil.

Paul Di Resta nije bio toliko sretan svojim rezultatom. Nesreća u prvom krugu ga je onemogućila u osvajanju bodova, što je definitivno bilo moguće danas.

“Još jednom frustrirajući završetak utrke za mene jer sam imao odličnu šansu za osvajanje bodova. Dobro sam startao, zadržao svoju poziciju i borio se sa Michaelom (Schumacher) u prvom zavoju. Malo kasnije netko me udario straga, vjerojatno Nick (Heidfeld), bolid se izvrtio i to je uništilo moju utrku. Šteta, pošto smo imali dobar bolid i odličnu strategiju za utrku. Od tog trenutka dao sam sve od sebe no bodovi su jednostavno ostali van dosega. Dobra vijest je Adrianov rezultat koji pokazuje koliko je bolid kompetetivan,” izjavio je Paul Di Resta.

Vlasnik momčadi, Vijay Mallya, je izjavio kako je zadovoljan rezultatom, pogotovo nakon nekoliko razočaravajućih rezultata u proteklih nekoliko utrka.

“Momčad je danas ostvarila izvanredan rezultat i presretni smo što je Adrian završio na šestom mjestu. To je rezultat za koji je cijela momčad naporno radila. Imali smo peh u nekoliko posljednjih utrka ali smo danas demonstrirali pravu snagu našeg bolida i imamo rezultat koji to potvrđuje. Paulova nesreća u prvom krugu je frustrirajuća i bez nje sam siguran da bi imali oba bolida u bodovima. Bez obzira, pozdravljamo osam osvojenih bodova, bodova koji su nam važni za konstruktorsko prvenstvo i koji su nas pomaknuli ispred momčadi Torro Rosso,” nadodao je Vijay Mallya.

Na idućoj utrci, VN Mađarske, pokazati će se da li je ovaj rezultat bio slučajan ili je Force India stvarno dovoljno napredovala za stalno osvajanje bodova.

Related Posts