Horner: Gorivo nam može pomoći u poboljšanju motora

Autor: Nikola Klobučarić15.06.2017 - 1 komentara

Christian Horner vjeruje da će Red Bull imati nadogradnju motora u 2017., iako su se iz Renaulta oglasili da neće biti znatnijih poboljšanja sve do sljedeće godine.

Red Bullov šef Horner je na VN Kanade izjavio da im poboljšani motor stiže u Azerbajdžan, ali su iz Renaulta to brzo opovrgnuli.

Renaultov sportski direktor Cyril Abiteboul izjavio je da veće poboljšanje neće stići prije 2018., kada spremaju potpuno novi koncept.

Horner je pohvalio dobavljača goriva, ExxonMobil, koji je zamijenio Total ove godine te očekuje da će im upravo oni pomoći u poboljšanju performansi motora.

“Ovo je Renaultova odluka. Mi radimo ono što je u našim mogućnostima. Znamo da je Montreal bila izazovna utrka za nas, isto će biti i sljedeće dvije. Nadam se da nam ExxonMobil može pomoći za Austriju. Do sada su odradili odličan posao i još uvijek ima mjesta za napredak,” izjavio je Horner.

Hornera nije iznenadila Renaultova odluka da neće biti značajnijih nadogradnji motora ove sezone.

“Ništa me ne iznenađuje ovih dana. Nosimo se s onim što imamo i odrađujemo svoj posao najbolje što možemo. Kao što sam već rekao, vjerujemo da će nam ExxonMobil pomoći sa svoje strane. Zadnje tri utrke su bile obećavajuće, vidjet ćemo što će nam donijeti Baku.”

Red Bull je treća momčad prvenstva s više od 100 bodova zaostatka za vodećim Mercedesom.

[KVIZ] Provjerite svoje znanje o VN SAD-a!

Nova boja na ultrasoft gumama za VN SAD-a

Hartley: Spreman sam za debi u Formuli 1

Hartley vozi s brojem 39 na debiju u Austinu

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud