Nova sezona Formule 1 otvorena pobjedom Valtterija Bottasa na vrlo uzbudljivoj VN Austrije!

Petog dana srpnja održana je prva utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 u 2020. godini! Nikad u povijesti prvenstvo nije startalo tako kasno, a ovu koronavirusom pogođenu sezonu na najbolji je mogući način otvorio Mercedesov vozač Valtteri Bottas.

Sama utrka bila je izuzetno sadržajna, obilovala je incidentima i preokretima. Na drugom je mjestu ciljem prošao Lewis Hamilton, ali sa zarađenom vremenskom kaznom od pet sekundi. Tako je drugo mjesto pripalo Charlesu Leclercu, a treće Landu Norrisu.

Jutro prije utrke u ulogu favorita ove utrke teško bi bilo gurnuti bilo koga osim vozače Mercedesa. Na svim slobodnim treninzima i u kvalifikacijama bili su na prvom i drugom mjestu, no neposredno prije starta njihova je dominacija narušena. Naime, nakon što je Red Bull uložio protest, suci su kaznili Lewisa Hamiltona zbog nepoštivanja žutih zastava tijekom završne runde kvalifikacija.

Razmatrajući taj slučaj u subotu navečer, suci su odlučili da kazna nije potrebna, no Britanac je naknadno spušten s drugog na peto startno mjesto, a profitirali su Max Verstappen, Lando Norris i Alexander Albon. Pravi je presedan da se startni poredak mijenja manje od sat vremena prije početka utrke, no suci su svoju odluku obrazložili pregledavanjem određenih dokaza koje nisu imali na raspolaganju u subotu navečer.

Nizozemac u Red Bullu jedini je među prvih deset startao na medium gumama, a ova odluka o kazni za Hamiltona gurnula je Verstappena u prvi startni red i dala mu nešto veću šansu za ostvarivanje treće uzastopne pobjede na Red Bull Ringu. Vremenski uvjeti uoči starta utrke bili su pravi ljetni. Bilo je nešto toplije nego u subotu pa su termometri mjerili 27° Celzija u zraku i 55° na stazi.

Osvajač pole positiona, Valtteri Bottas, bolji start poželjeti nije mogao. Bez poteškoća je kao prvi stigao do prvog zavoja, a dok su Verstappen i Norris vodili borbu za drugo mjesto, stvorio je osjetnu prednost već prije kraja prvog kruga. Poredak se iza njega nije mijenjao. Nakon nekoliko zavoja sve se vratilo u “normalu” i redoslijed je bio – Verstappen, Norris, Albon, Hamilton. Iza njih bili su Perez, čiji je Racing Point stalno ispuštao oblake dima, i Leclerc, a nešto niže u poretku Vettel je zaradio jednu poziciju prošavši Ricciarda.

Norris se ubrzo našao u problemima jer nije mogao pratiti tempo Red Bulla i Mercedesa. U četvrtom krugu prošao ga je Albon, a krug kasnije i Hamilton. Oba pretjecanja odrađena su uz korištenje DRS-a. Prošlogodišnji prvak svijeta potom je počeo raditi pritisak na Albona, a pretjecanje za treće mjesto odradio je u desetom krugu. U tom trenutku Lewisov zaostatak za Verstappenom bio je nešto veći od četiri sekunde.

Očekivala se tada dobra borba, no nije se dogodila. Na bolidu Maxa Verstappena došlo je do tehničkog kvara i naglo je usporio. Pao je na začelje pa se zaustavio u boksu i priči o hat-tricku pobjeda na Red Bull Ringu došao je kraj. Lewis je bez borbe naslijedio drugu poziciju, sa sedam sekundi zaostatka za Bottasom.

Nakon Verstappenovog odustajanja zanimljive su se stvari događale nešto niže u poretku. Troboj su za osmo mjesto vodili Stroll, Vettel i Ricciardo, no i to je nažalost bilo kratkog vijeka. U 17. krugu otkazao je Ricciardov Renault, a probleme s motorom imao je i Stroll pa ga je Vettel obišao bez ikakvih problema. Isto su ubrzo napravili Gasly i Kvjat te na račun problema drugih vozača došli do pozicija koje donose bodove.

Strollovim mukama uskoro je došao kraj, momčad ga je poslala ravno u garažu. U poretku su napredovali i vozači Alfe. Ostavili su iza sebe Grosjeana u Haasu i dvojicu vozača Williamsa, a onda je u 19. krugu Finac prošao ispred momčadskog kolege. Bio je to dvoboj za 14. poziciju, nakon što su startali kao 18. i 19. Grosjeanova utrka postala je još gora kad se izvrtio na stazi u 20. krugu.

Hamilton je počeo voziti osjetno brže od Bottasa pa je do 25. kruga svoj zaostatak smanjio na samo tri sekunde. Nakon toga na stazu je izašao sigurnosni automobil zbog incidenta Kevina Magnussena. Danac je bio u borbi s Oconom, a onda samo produžio ravno u zavoju broj tri i parkirao bolid uz ogradu. Uzrok problema bile su kočnice na Haasovom bolidu.

Zavladala je prava gužva u boksu, Mercedes je bez greške odradio svoje sad već prepoznatljivo dvostruko zaustavljanje, a pratili su vodeće i svi ostali – Albon, Norris, Perez, Leclerc, Sainz, Vettel bio je poredak od trećeg do osmog mjesta. Svi su bili na hard gumama za drugi dio utrke, osim Pereza koji se odlučio za medium.

Utrka je nastavljena u 31. krugu, a na kočenju za zavoj broj 3 došlo je do kontakta između Sainza i Vettela. Nijemac je pokušavao iskoristiti borbu Sainza sa Leclercom, ali je izvukao deblji kraj – izvrtio se i završio na začelju poretka. Perez je napokon uspio proći ispred Norrisa, na četvrtu poziciju.

Kad su prva dvojica u pitanju, Bottas je prvo uspio malo pobjeći Hamiltonu. Stvorio je prednost veću od sekunde, no Britanac se brzo vratio u DRS zonu i nastavio stvarati pritisak. Albon ih nije mogao pratiti. Njegov zaostatak brzo je narastao na više od pet sekundi i bio je prilično usamljen na trećem mjestu. Perez, Norris, Leclerc i Sainz također su se razdvojili i neko vrijeme nije bilo izravnih dvoboja.

Iz Mercedesovog boksa Bottasu i Hamiltonu poslano je upozorenje da ne voze agresivno preko pasica zbog problema sa senzorima mjenjača. Lewis je iz kruga u krug mogao koristiti DRS, ali nije uspijevao prići dovoljno blizu za pravi napad. Nakon ponovljenih upozorenja iz boksa, Bottasova prednost povećala se na sekundu i pol.

Grozan dan Haasa nastavljen je novim problemima s kočnicama, zatim izlijetanjem, a posljedično i odustajanjem Romaina Grosjeana, dok su dobru borbu za deveto mjesto vodili Kvjat i Ocon. Bolidima i motorima ova je utrka očito predstavljala preveliki stres. U 51. krugu zbog kvara je odustati morao i George Russell, a budući da je bolid zaustavio pored staze, u akciju je ponovno morao safety car.

Albon, Norris i Leclerc iskoristili su to za još jedan ulazak u boks na promjenu guma. Perez je ostao na stazi, a Sainz je promjenu guma odradio krug kasnije pa time pao na deveto mjesto. Prilikom restarta poredak prvih šest bio je Bottas, Hamilton, Perez, Albon, Norris, Leclerc. Albon je baš krenuo u napad na Pereza, a onda je ponovno označen period sigurnosnog automobila jer je Kimi Raikkonen ostao bez prednjeg desnog kotača. Ostalo je u utrci još samo 13 bolida.

Provjera je dala potvrdu da je Albon bio ispred Pereza kad je označen izlazak sigurnosnog automobila pa je Red Bullov vozač utrku nastavio s trećeg mjesta. Kad se safety car povukao sa staze, ostalo je još 11 krugova.

Albon je s vanjske strane napao Hamiltona, činilo se da će realizirati pretjecanje, no došlo je do dodira i Tajlanđanin je završio u šljunku pored staze. Bila je to situacija koja je podsjetila na njihov dvoboj s prošlogodišnje VN Brazila. Albon se vratio na stazu kao posljednji 13., a suci su otvorili istragu te dodijelili Hamiltonu vremensku kaznu od pet sekundi.

Bottasu je to omogućilo bijeg na sekundu i pol prednosti, a Perezu, Norrisu i Leclercu otvorilo priliku za plasman na postolje. U 64. krugu Leclerc se dočepao četvrtog mjesta, prošavši Norrisa, pa odmah krenuo u lov na Pereza. Ferrarijev vozač imao je prednost novijih guma i uspješno je riješio dvoboj s Perezom za treće mjesto. Nova loša vijest za Meksikanca bila je vremenska kazna od pet sekundi zbog prekoračenja brzine u boksu.

Dva kruga prije kraja Albon je odustao zbog kvara, a novi okršaj vidjeli smo između Norrisa i Pereza. Mladi Britanac uspio je proći na četvrto mjesto prilično agresivnim potezom. U samoj završnici ostali smo još bez Kvjata i do cilja je stiglo samo 11 bolida.

Valtteri Bottas upisao je svoju osmu pobjedu u karijeri, drugu u Austriji. Hamilton je dao sve od sebe u završnim krugovima, ali nije bilo dovoljno za postolje. Kad je obračunata kazna, pao je na četvrto mjesto, a Bottasu su se pridružili Leclerc u Ferrariju i Norris u McLarenu, koji je ujedno postavio i najbrži krug utrke.

Sainz je osvojio peto mjesto, ispred Pereza, a do bodova su još stigli Gasly, Ocon, Giovinazzi i Vettel. Jedini vozač koji je došao do cilja, a nije osvojio bodove je Nicholas Latifi. Bilo je to odlično otvaranje sezone, a odlična je vijest da nas već za tjedan dana čeka nova utrka na istoj lokaciji.

 

66 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
uriah

Jučer sam uživao u mladim srčanim snagama,ne navijam za nikoga i zato sam posebno zadovoljan.No ona kazna Hamiltonu je bez veze,jer prošle godine gori incident je prošao kao incident u trci.Valjda zato što je ovaj puta ispao Red Bull,a prošle godine nije.Još se jednom dokazalo da Vettel nije štof za prvaka,previše pogrešaka.I čitajući ovdje komentare zadrtih i neobjektivnih Ferrarista,dobio sam takvu odbojnost prema toj ekipi(a samo kao reakcija na njihove fanove)da uvijek poželim da nešto shebu u utrci i u sebi kažem dobro je oni se sada žderu..A nije me briga tko će pobijediti,uživam u nadmetanju,a jučer ga je bilo… Read more »

Mike-ferrari

A navijaci Lewisa su ti objektivni i normalni ljudi??
Ti Ferraristi su ti dosli sa Sebom i sad ce da odu
A ponasanje je samo reakcija na kompleksase koji navijaju za hamiltona

uriah

Tko god uskogrudno gleda samo svoju ekipu i pljuje po ostalima,je isti.To što vi feraristi na ovome forumu puno više to iskazujete od ostalih ,to je vaš problem.Naravno da čitam komentare i fanova Merca i Mclarena,i smeta mi neobjektivnost.Samo to.No podsjetit ću te na jednu stvar.Dok je Scumaher vedrio i oblačio i iza svake trke se lizao sa Jean Toldom,onda je bilo sve ok.Onda je to bilo normalno,a sada kada momčadi ne ide,onda su svi krivi,valjda i zrak iznad staze ne paše Ferrariju.

west 44

Mattia Potter izjavljuje;”Gubimo sekundu po krugu u odnosu na Mercedes! Tri desetinke u zavojima i sedam na pravcima što je podjeljeno između snage motora i velikog otpora zraka. Sigurno smo izgubili u performansama bolida ,pojavila su se pojašnjenja i tehničke smjernice”. E tako je to kad igraš po pravilima!!!

west 44

Ispravak ,”Sigurno smo izgubili u performansama motora…”

John Coltrane

Podsjetila me malo utrka na ono doba kraj 80-ih, početak 90-ih, kad si do kraja utrke bio na iglama da li će bolid tvog vozača riknuti, iako ima ogromnu prednost.

Mike-ferrari

Crveni zeko trci tako po sumi jadan gladan i zajebe medu crnog
Sta ce medo i bikan ako nove patike budu dobro stajale zeki
Kako ce do potocica da ga stignuu
🤣🤣🤣🤣🤣

Desmosedici

Danas sam cijeli dan bio zaokupljen ozbiljnijim stvarima..Bravo Mali!..Maksimalno je s

Desmosedici

..smanjio štetu dok ne dobije novi bolid..Još jednom Bravo!..Za mene je ovo ugodno iznenađenje nakon rezultata treninga i kvala.

Pratiteljcro

Tako i ja pricam kad lazem 😀

Desmosedici

???..Ne shvaćam..jedan od glupljih komentara.

LHx6

Vettel. Kako ste nas spamali s tim tipom. Haha

Desmosedici

Dobro..vidio si da je tijekom utrke bilo još nekoliko preticanja baš na tom istom mjestu, na isti način kao što je i Vettel pokušao i prošlo je..njih su ovi ispred vidjeli u retrovizoru i nisu im agresivno zatvorili vrata kao što je napravio Sainz. Po meni obostrana krivica..Seb previše optimističan a Sainz neoprezan.. ali Seb je izvukao deblji kraj.

LHx6

Kad u 95% slučajeva izvučeš deblji kraj ima za to drugi naziv – nema pojma.

John Coltrane

Nije Sainz bio neoprezan, nego Vettel. Bio je debelo iza i pokuša proći gdje nema mjesta. Tip je započeo s piruetom već i prije samog dodira sa Sainzom (to se baš dobro vidjelo na replayu), koji je bio ispred i išao po trkaćoj putanji.

Pratiteljcro

Dva vozaca ispred se bore, dok je vetel daleko iza a ovi sto se bore jedan ide na vanjksu drugi na nutarnju stranu i vetel iz nekog cudnog razloga pokusava se ubaciti tamo! A mjesta u tom zavoju za 3 bolida nema. Usiljeno/ocajni potez koji samo vetel radi i nijedan drugi vozac.

west 44

Danas se vidjelo na djelu regularni Ferrarijev motor bez primjesa i dodataka u granicama pravila kako izgleda a oni se vade na aerodinamiku dok mjerenja pokazuju sasvim drugo i na korisnicima njihovih motora tako da je još jasnija prevara od prošle godine!!!

F E R R A R I

Jucer i danas se vidjelo na djelu postena voznja L. H

LHx6

Što je nepošteno bilo? Žute zastave, ajme kakav prekršaj. Nije viđeno u F1 do jučer.

Vidi mnalo početak utrke na istom mjestu kako Albon gura Hama. Ham je praktički stao da izbjegne sudar. Albon nije i došlo je do dodira. Na isti način su se obojica zatvarali na istom mjestu. U prvom slučaju bi bio kriv Albon u drugom je kriv Ham. Sad nek Albon kalkulira jel bolje biti kriv ili završiti utrku.

F E R R A R I

Ma sve je posteno, sto god “lujo” napravi je ispravno 🙂

LHx6

Pa što je nepošteno imaš li neki argument?

F E R R A R I

Prosle sez su za zutu zastavu i prelazenje sa 4 kotaca brisali krug, u slicnom incidentu Vettel je dobio 10sec kazne

LUTHER

nevezano za samu trku..malo pročačkao po netu… nevjerovatno koliko izljeva mržnje po ovim vozačima koji nisu htjeli kleknuti…mislim da će ova sezona biti puna političkih igrica vezano za blm i sl…

John Coltrane

Nakon mjeseci neprospavanih noći, boli u mišićima i kostima, mučnina i povraćanja, te metadonske terapije u vidu gledanja repriza starih utrka – svježa roba je konačno stigla! 🙂 I to prilično visoke kvalitete. Prvih par lakših fikseva u obliku slobodnih treninga i kvala su već fino ublažili efekte apsitencijske krize, ali tek kad je u venu ušpricana prava stvar u nedjelju u 15:10h – nazrelo se svijetlo na kraju tunela. Starim džankozama ko ja, koji su preživjeli ovako dugu apstinenciju, sviđa se novi kalendar po principu: Svaki tjedan, fiks jedan! Odobravamo. A današnja pošiljka iz Austrije… Pa kad sam ju… Read more »

svakako

Jel ga to kazniše zato što je crn?

Samo pitam jer ne pratim, nemojte odma zvat policiju.

I kad počinje 2020. sezona?
Vidim da su ostali u 2019.

teo_S

Potpuno sam siguran da si gledao utrku i u njoj uzivao, bas kao i u cijelim proteklim sezonama. Nauzivao se ti jos ovakavih utrka istog ili slicnog ishoda u buducnosti zajedno s nama ostalima. Kaznise ga zbog toga sto je trebao biti kaznjen, bas kao i jucer u kvalifikacijama. Ali, satisfakcija ti je na razini Vetme. I on uvijek utjehu pokusava pronaci u losem vikendu LH, pogotovo nakon onih utrka u kojima njegov miljenik izleti, izvrti se, ili nicim izazvan pokosi nekog od svojih suparnika ukljucujuci i momcadskog kolegu od kojeg redovno gubi na stazi. To je najveca bol fanovima,… Read more »

svakako

Nisam gledo, HRT ne prenosi, streamove mi se neda tražit.
Nemam pojma tko je Vetma.
Sve što si napisao si lagao.

LHx6

Visiš na portalu i stalno komentiraš. Nemaš novaca za F1Tv?

svakako

Visim i komentiram već godinama, znam da ti smeta to što tebe i tebi slične zakucam svaki put tamo gdje im je i mjesto.
Tu si par mjeseci na portalu, Formulu pratiš od nedavno, navijaš za LH/Mercedes jer su trenutno najjaci i misliš da si najpametniji na svijetu.
Proziran si ko i svaki drugi LH/Merc navijač.

LHx6

Sve si fulao. Pitanje i dalje stoji. Nemaš za F1tv? A što se zakucavanja tiče zakcuvaš sam sebe.

teo_S

Svakako 😀

John Coltrane

Pitaš za frenda, znamo

LHx6

Još jedan koji ne razumije rasizam. Zato i možeš mislit kako je ovo što si napisao zabavno.

mody

utrka tako tako puino pogresaka zao mij sta nije dobio netko treci uvijek mercedes pobjeduje, sama konfiguracija staze je zahtjevna uzbrdice nizbrdice,., nadam se da ce druga biti još bolja,, hamilton je s pravom kaznjen,da je to bio max onda bi bilo komentara

Ayrton Mclaren

Odlična utrka (iako uglavnom zahvaljujući Sc-ima i tehničkim problemima)…nakon 7 mjeseci zaista smo mogli uživati. Čestitke Bottasu i Mercedesu, samo se nadam da ovaj Bottas 3.0 ima kapacitet za više ovakvih utrka nego prošlogodišnji 2.0…Bravo za Leclerca, izvrsna “kontrola štete”, čovjek je svaku pruženu priliku iskoristio maksimalno, Ferrari u njemu ima čovjeka koji će uz Maxa biti glavni favorit za naslove u sljedećim godinama. Ono meni najslađe naravno je moj McLaren! Bravo za ekipu, ali posebno za Norrisa! Taj dječarac je odvozio zaista odličnu utrku, a o zadnjem krugu i vremenu koje je postigao će se još puno pričati, napokon… Read more »

Dejan

Ukratko,da bi danasnje utrke f1 postale zanimljive potrebno je vise izlazaka safety cara na stazu u protivnom mi se cini da bi bilo zaobilazenja al iskljucivo za puni krug.
Nisam ljubitelj dominacija ali sto napravi Bottas u prvih nekoliko krugova je bilo negledljivo u koliko nisi Mercedes fan.
Boze smiluj se i svaku utrku posalji nam vremenske nepogode,ekstremne temperature ili u najgorem slucaju sigurnosni automobil jer ce inace jos jedna sezona proci kao jednosmjerana ulica😂😂😂

mody

pa zato vise vrijde stazw neravne uske nego brze široke da je sezona počela u ozujku mislim da bi botas ihamilton vec 120 bodova bjezali svima, n volim dominacije

F1 Driver

Uzbudljiva trka na kraju,sto bi se reklo izvukao se maksimum uzbudljivosti iz ove trke, neverovatno sta se sve izdogadjalo, Leclerc i Noris na postolju fantasticno ko bi ocekivao, sve cestitke, fino je videti Ferrari i posebno Mclaren. Naravno ,da se razumemo,vidi se opet ogromna tehnicka razlika mercedesa i to je ocekivati u nastavku sezone, ali bar smo videli uzbudjenja, koje su nam doneli SC i sjajne predstave vozaca i napokon trkanje vozaca bar na kraju trke,eh kad bi ovakve bile zavrsnice bilo bi super. Cestitke Bottasu,naravno ima nadmocan bolid ali je nadmudrio je Hamiltona, i ako je pametan sad treba… Read more »

Panzer

Cestitam Bottasu na pobjedi i Mercedesu na bolidu,a konkurencija svi redom pisi kuci propalo!

147 kt

Zasto Lujo ne gleda mrtvi kut u retrovizor ili mu ne blinka upozorenje na njima. Ocito su bili zauzeti senzorom na mjenjacu pa su pogasili upozorenje na retrovizorima. Da ne bude jos jaci kurslus.

klepesina

i ako je ovo bilo za kaznu a sudci tako kazu zasto prosle godine verstapen i lclerc je sve bilo regularno ili da obrnuto kazem ako ono nije bilo za kaznu zasto ovo je…sjeti se proslogodisnjeg kontakta leclerka i maxa e onda kako i zasto je hamilton kaznjen za mnooogo blazi incident plus sto nije trzao volanom i +bio je u svojoj izlaznoj putanji tj trkacoj putanji

Gigi

Trazio Vettela u retrovizoru, nikako da dode 😂

LHx6

Njega nitko ne traži. Taj se sam zabija i okreće.

LHx6

Znam da samo flejmaš, ali svejedno.

https://youtu.be/1Q470aUwi3E?t=16

Što bi bilo da je Ham nastavio ići u prostor koji nestaje? Isto što se i dogodilo Albonu. Albon bi bio kriv, a Ham bez bodova. Što ti vrijedi da nisi kriv ako nisi završio utrku?

Obojica (evo isti vozači) su napravili istu stvar na istom mjestu s različitim ishodom.

Uzalud vam sve kad će Ham opet biti prvak dok se Vettel okreće i dalje.

LHx6

Odlična utrka. Bottas na 100% Ham nedorečen. Leclerc je izvukao dosta iz tog Ferrarija.

Molim da ne kmečite više kako Bottas mora propustiti Hama. Obojica imaju pravo biti prvaci.

mars32

Čestitam McLarenu, a posebno Norrisu. Isto tako odličan Leclerc i Bottas. I njima čestitke. Uživao sam u današnjim borbama. Šteta Maxa. Šteta i Albona i Hamiltona koji je u žaru borbe išao malo šire nego je trebao i popio nepotrebnu kaznu, a Albon imao izlijetanje. Da je Albon išao malo šire ili imao malo manje ubrzanje iz zavoja bi obojica izašli bez kontakta i onda bi u sljedećem lijevom zavoju Albon sigurno prošao naprijed i imao šansu napadati za pobjedu. Po meni je bio više trkaći incident nego potez za kaznu ali obzirom na posljedice po Albona ovako s kaznom… Read more »

mika.KA

a to ti kazem. allbon je vise sebi nanio štetu!
dok prosle godine za isti incident max nije dobio kaznu. al nema veze

klepesina

tacno tako nesto mnoogo brzo zaboravljaju sta se desavalo prosle godine ako ono nije bilo za kaznu zasto ovo jeste a mnoogop je blazi incident bio…po meni cist trkaci incident plus usijana glava albona koji je imao Hama u skledecm zavoju jer je imao sekundu brze i novije gume od hama

west 44

Ćuj malo0 domaća staza ,malo ovo ,malo ono ali na kraju nema veze doče sve na svoje!!!

mika.KA

cestitke bottasu na pobjedi. sasvim zasluzeno. ovo je bio njegov vikend! lando kapa do poda!! leclerc uzeo sve sto mu se ponudilo- bravo! seb dokazuje da jedino dobro sto je vodstvo ove sezone napravilo je to da mu nisu ponudili ugovor- bravo za njih! LH, jbg sam si je upropastio vikend!!! dvije kazne odradio- zasluzeno. jest da je namjerno zatvorio albona kao i ovaj njega u prvom krugu kada je lujo imao jako kocenje (pametno postupio) dok albon sada nije htio samo pustiti gas i eto mu zadnjeg mjesta (neiskustvo!) imao je brzi bolid i mogao je zavrsiti i prvi… Read more »

Mike-ferrari

🤣🤣🤣
Odlicna
Cestitke prvoj trojici

sennad

Dobra trka za početak 😃

Pratiteljcro

bombaaaaa xD i slijedi repriza za samo 7 dana. VRH

sennad

Napišeš dobra utrka, ljudi ti opale minus hahahaha 😂😂😂😂😂. Rijedak vazduh uzeo danak motorima. Slažem se da sigurnosni automobil unio uzbudjenje. Mislim da je Albon zapamtio Hamiltona. A i da ga je prešo, vrisnula je i druga Honda.

Pratiteljcro

Cestitke bitasu norisu i leclercu a i nesretnom albonu, imao je svo pravo biti tamo a lewis ga nije pustio i zasluzio je 5s kazne. I cudna odluka u pointu da zadrze pereza vani an zutim gumama tako dugo. Mozda je i perezova odluka koce ga znat. I jos jedan kretenski potez kod dueliranja, naravno rijec je o vetelu.

Pratiteljcro

Zaboravio sam na maxa, imao je najvecu sansu od svih da prismrdi pobjedi ali kvar ga je zaustavio. steta

west 44

Bottas zasluženo,luda trka do kraja,Mercedes prejak za konkurenciju tako da će bit borba između njihovih vozača u nastavku sezone!!! Novak i dalje krajnje bezobrazan na Areni ali na kraju priče uvijek pojede govno!!!

klepesina

Cestitke pobjedniku

LUTHER

žao mi je kimija, mislim da imao race pace, i alexa albona…odlično je vozio na kraju… mislim da je kazna za lewisa malo pretjerana, da se moglo reći da je trkači incident…, al s druge strane, nekako mi je baš drago da “fasovao” danas… i da je pao na četvrto mjesto… u svako slučaju, dobra utrka, nevjerovatno puno kvarova… baš me zanima slijedeći vikend.. (i kakvo je stanje s merc mjenjačima)…

madgalico

Odlicna utrka! Cestitke Bottasu, Leclercu i Norrisu! Steta sto smo Maxa izgubili tako rano u utrci, ali izgleda da RB ima problem sa pouzdanosti, a izgleda da i Mercedes nije nesto pouzdan. Hamilton zasluzeno kaznjen! Vettel nas i dalje zabavlja piruetama…hehe

Pratiteljcro

Napokon prava staza za pocetak sezone. Albert park OUT

Max8

Lewis teška prevara od vozača. Bravo Norris, Bottas i Leclerc!

147 kt

Da teska prevara. U potpunosti se slazem. Cestitke trojcu na podiju.

sladjan87

Bravo , sve sto si napisao istina .

LHx6

Ako ga netko dobije onda je prevara od vozača. Ako on dobije onda mu je poklonjeno. Hejt na maksimum.

Gezamadjar

Šesterostruka prevara!

Related Posts