Norris: Nekoliko sam puta pomislio da sam zeznuo stvar

Fantastičan vikend na otvaranju nove sezone proživio je Lando Norris. Mladi Britanac u subotu je dovezao svoj McLaren do četvrtog mjesta u kvalifikacijama, da bi u nedjelju odradio izvrsnu utrku, iskoristio sve prilike koje su mu se pružile i na koncu prvi put u F1 karijeri stao na pobjedničko postolje.

Iako je imao četvrto vrijeme kvalifikacija, Lando Norris startao je na otvaranju sezone kao treći, zahvaljujući kazni koju je dobio Lewis Hamilton. U prvoj fazi utrke nije mogao pratiti tempo Mercedesa i Red Bulla te je gubio dvoboje s Albonom i Hamiltonom, no kasnije su stvari krenule na njegov mlin.

Odustajanje Verstappena, a posebno sudar između Albona i Hamiltona, omogućili su McLarenovom vozaču borbu za postolje. U poretku je bio četvrti pri prolasku ciljem, ali budući da je Hamilton kažnjen s pet sekundi za incident s Albonom, Norris je najbržim posljednjim krugom zaradio mjesto na trećoj stepenici pobjedničkog postolja.

“Nemam riječi. Mislim da je bilo nekoliko trenutaka tijekom utrke kad sam pomislio da sam prilično zeznuo stvar. Pao sam na peto mjesto nekoliko krugova prije kraja, Carlos me gotovo prošao, no nisam se predao i uspio sam nekako proći Pereza i završiti na postolju”, opisao je Norris.

“Utrka je dugačka, a ja sam bio uporan i davao sve od sebe. Imao sam prilično dobrih posljednjih nekoliko krugova kad sam morao pritiskati koliko sam mogao. Malo mi nedostaje zraka, ali sam jako sretan i ponosan na momčad. Uzme li se u obzir gdje smo bili prije nekoliko godina, mislim da je ovo prilično veliko postignuće i ponosan sam što sam dio toga.”

Norris je objasnio kako je znao za kaznu koju je zaradio Perez, ali u tom trenutku ne i za Hamiltonovu. Kaže da je Meksikanca napao najviše zbog pritiska drugih bolida koji su bili iza njega. Manevar je bio prilično agresivan, ali pokazao se ključnim jer je Norris nakon toga imao praznu stazu ispred sebe.

“Kad sam trebao proći Checa znao sam da on ima pet sekundi kazne, ali ništa više od toga. Stalno sam dolazio u probleme kad bih se približio bolidu ispred, jer sam bio izložen onima iza mene. Morao sam pokušati proći, a još kad sam čuo za Lewisovu kaznu, znao sam da moram još malo pojačati.”

Sjajno je to ostvarenje mladog vozača koji je zakoračio u svoju drugu sezonu u Formuli 1, a ponosan je bio i šef momčadi.

“Jasno, jako sam ponosan što sam dio ove momčadi. Nije se moglo dogoditi ništa bolje za sve nas, posebno nakon ovog teškog perioda. Ostvariti treće i peto mjesto, mislim da je to jednostavno nevjerojatno”, rekao je Andreas Seidl.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
madgalico

Daj Norrise nauci Vettela kako se prestize u zavoju broj 3. dok je jos ovo sitno u F1… ;p

Related Posts