Velika nagrada Mađarske ove se godine trebala održati 2. kolovoza. Čak i nakon brojnih odgoda zbog koronavirusa, utrka na Hungaroringu bila je dio svih planova Formule 1, no sada je status utrke vrlo upitan jer su u toj zemlji zabranjena javna okupljanja do sredine kolovoza.

Mađarska Vlada objavila je u četvrtak zabranu bilo kakvih javnih okupljanja s više od 500 sudionika do 15. kolovoza. Neke druge restriktivne mjere popuštaju se u nama susjednoj zemlji, koja se poput Hrvatske vrlo dobro nosila s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa. Međutim, razni glazbeni festivali i sportski događaji u Mađarskoj će morati pričekati bolja vremena.

Ovakva odluka popriličan je udarac ambicijama organizatora Velike nagrade Mađarske u Formuli 1, budući da je prije samo nekoliko dana čelni čovjek Hungaroring Sporta, Zsolt Gyulay, izjavio kako su spremni za organizaciju utrke i otvoreni za sve opcije.

“Liberty zna da smo otvoreni za sva rješenja i spremni za organizaciju utrke. Na koji način, to nije u našoj kontroli i ovisit će o situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja.”

“Čekamo na popuštanje mjera, da vidimo kako i kada će se život vraćati u normalu. Zajedno s Austrijancima i Britancima, mi smo potvrdili da smo sasvim posvećeni pokretanju sezone Formule 1”, rekao je Gyulay.

Mađari su bili spremni i na organizaciju utrke bez gledatelja, no čak i u tom slučaju, na Hungaroringu bi se moralo okupiti više od 500 ljudi. Kad se zbroje članovi timova, medicinsko osoblje, suci i televizijska ekipa, granica od 500 osoba značajno je nadmašena.

Prema aktualnim planovima sezona Formule 1 trebala bi startati u Austriji 5. srpnja, a prema nekim informacijama na Red Bull Ringu bi se vozile dvije utrke, naravno bez prisutnosti gledatelja. Nakon toga Formulu 1 bi trebao ugostiti Silverstone i smatralo se da bi Hungaroring mogao biti treća lokacija, no sada treba pričekati sljedeće korake – hoće li utrka morati biti otkazana zbog odluke Vlade ili će se pronaći nekakvo kompromisno rješenje.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
LHx6

Mijenja se članak X u stavku Y i sada glasi “..osim za održavanje F1 vikenda”

Čemu panika, sve će se rješiti. Sezona se vozi.

🙂

avatar
Član
mody

uoptna je ibelgija i vn italije postponed i hunageoting,, poila staza ueuropi nece biti nek vraste estoril hockenheim imolu