Momčad Williams Racing imenovala je Simona Robertsa novim generalnim direktorom svojeg F1 odjela. Roberts će preuzeti cjelokupnu odgovornost za proces dizajna i razvoja, utrke, tvorničke operacije i planiranje.

Simon je započeo svoju karijeru s Perkins motorima te je više od desetljeća postupno obavljao više dužnosti u inženjerstvu i proizvodnji.

Nakon rada za BMW-Rover i Alstom grupu, krajem 2003. godine započeo je svoju karijeru u Formuli 1, pridruživši se McLarenu kao operativni i generalni direktor. Zatim je došao u Force Indiju za sezonu 2009. godine kao glavni operativni direktor. Godine 2010. Simon se vratio u McLaren također kao operativni direktor i član njihovog izvršnog tima, a kasnije su se odgovornosti još povećale.

Roberts će se pridružiti Williamsu 1. lipnja. Tada će preuzeti odgovornost za tehničke, operativne i planirajuće funkcije i kao takav će odgovarati direktoru Mikeu O’Driscollu.

“Simon će donijeti ogromno iskustvo i znanje Williamsovoj ekipi, a drago nam je što nam se pridružuje kad se vratimo na posao nakon ovog dugog prisilnog zatvaranja F1. Predvodit će vrlo nadaren tim koji se raduje dizajniranju i razvoju nove generacije automobila Williams F1”, rekla je Claire Williams.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o