Paul Di Resta: Ferrari ima ‘moć pregovaranja’, a ne Vettel

Bivši vozač Formule 1 i komentator na Sky Sportsu, Paul Di Resta, smatra kako će Sebastian Vettel ostati u Ferrariju jedino ako se prilagodi uvjetima koje momčad iz Maranella postavi pred njega.

On kaže da će zbog Leclerca, koji je nova nada Ferrarija, Vettel morati pristati na drugačije uvjete te da on neće moći uvjetovati momčad u nekim segmentima. Prema tome, Nijemcu jedino preostaje prihvatiti uvjete koje je pred njega stavio Ferrari ili otići iz talijanske momčadi na kraju sezone.

”Mislim da je odluka samo na Ferrariju te žele li oni da Vettel ostane u momčadi i naredne godine. Mislim da se u ovom slučaju Vettela ništa ne pita.”

”On će morati pristati na ono što mu oni ponude, a to bi moglo dovesti do toga da na kraju ode iz momčadi. Ako je Sebastian u pravoj formi vjerujem da ga svi žele gledati u tom bolidu, ali ako nije, ima dobrih vozača koji čekaju svoju priliku,” rekao je Di Resta.

Prema nekim informacijama iz talijanskih medija, Vettel je prvi ponuđeni ugovor odbio. Navodno su mu ponudili ugovor na jednu sezonu s drastičnim smanjenjem plaće u odnosu na dosadašnju.

Isto tako, pretpostavlja se da su na ‘meti’ Ferrarija Carlos Sainz, Daniel Ricciardo i Antonio Giovinazzi, ako ne dođe do dogovora na relaciji Vettel – Ferrari.

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ništa novo. Sve ovo znamo već neko vrijeme. Pitanje je samo tajming kad će se donijeti konačna odluka..hoće li se čekat da se odvozi nekoliko utrka ili će se odluka donijet prije početka takmičenja. Znakovito mi je da i u Mclarenu “nešto čekaju”..mislim rasplet situacije u Ferrariju.

LHx6

Pa morali su napisati članak, kad si ti zakazao javljanjem iz talijanskih medija i nisi nas prvi o ovome obavijestio.

“drastično smanjenje plaće” 🙂

Zamisli tvoje komentare da se to dogodi Hamiltonu.

Desmosedici

Kad me već “potežeš za jezik” baš sam jučer pročitao u talijanskim medijima da Mercedes ozbiljno razmišlja da dovede Maxa već slijedeće sezone..navodno ima stavka u ugovoru sa Red Bullom koja mu to omogućava..i Marko je to potvrdio..ako se to dogodi imat ćeš priliku vidjet i komentirat što će se događat sa Hamiltonom..ja ti tu neću biti potreban.

Desmosedici

P.S. O smanjivanju plaća sam ti već odgovarao..sve momčadi će smanjiti plaće svakome vozaču i za trajanja važećeg ugovora..pa tako i Lewisu..druga stvar, kod potpisivanje svakog novog ugovora svakom vozaču će biti ponuđena znatno manja cifra nego što bi bila inače da nije došlo do ove krize..tako ti je u svim sportovima..menadžerskim ugovorima i sl. dakle, uglavnom svugdje gdje se to plaćalo masno jer je to tada tako moglo biti..odsad će se to sve reducirati drastično.

Desmosedici

P.S…još jednom, kad si već tu..i kad smo kod stranog tiska. Nisi mi odgovorio u svezi Pink Mercedesa..Jesi negdje pronašao da je netko pisao o tome da to nije kopija Mercedsa W10, da je FIA to službeno pregledala i službeno potvrdila? Čekam tvoj odgovor ili neku poveznicu gdje to piše.

LHx6

Hehe, da i Leclercu su smanjili.

Ne budi smiješan. Pandemija je mjesec dana. Vettel je u Ferrariju 6g i mogao je odavno imat ugovor i prije Leclerca.

Jasno je o čemu se ovdje radi.

Ferrari je procijenio da im Vettel ne vrijedi i da mogu i bez njega igrajući na Leclerca. Da misle kao i ti da je Vettel vitalan dio osvajanja prvenstva ponudili bi mu više.

Smanjivanje plaće nekome starosjediocu na plaću pridošlice je jasna poruka u bilo kojoj firmi.

klepesina

Prika jel znas koje ce pare dobit lewis kad dodje u ferari trebace toalet papir da se ispise tolka cifra

Desmosedici

On definitivno neće doći u Ferrari..to je jasno kao dan..ako može, prioritet bi mu bio da “sabotira” Maxov dolazak u Mercedes..jer tada mu nastaju problemi.

LHx6

Kad dođe Hamilton na red i ja ću o njemu pisati.

Sad se priča o Vettelu i ne uklapa se ovo što se događa u dvije tvoje osnovne teorije s kojima trolaš ovdje.

To su kako se za Ferrari vozi jer je to Ferrari i ne pita se i Vettel je bitniji i bolji od Leca.

Fulao si sve što se moglo fulat i sad se ni sam ne znaš kako iskoprcati.

Desmosedici

Opet mi stavljaš u usta nešto što ja nikad nisam rekao..to su tvoje fikcije..uostalom, ništa još nije riješeno..prerano se veseliš..Pink, imaš li što o tome? ..Nemoj da te moram parafrazirat..ono kad bi ti meni..pokaži gdje to piše..ako ne piše i ne postoji ..

LHx6

Rekao si i to stotinu puta i svi to ovdje znaju. I ti navodno navijaš za Ferrari. Cijelu prošlu sezonu Ferrari je imao vrhunskog vozača u Leclercu. Od starta sezone. Žalosno je kako su ovdje na portalu Leca najviše hvalili oni koji ne navijaj za Ferrari uključujući i mene. Ostaje pitanje zašto se ti kao Ferrari navijač nisi mogao natjerati da slaviš Lecelrca već si većinu sezone proveo braneći Vettela. Još je čudnije da ekspert za F1 kao što si ti nije mogao kroz cijelu sezonu shvatiti da je Lec brži i bolji vozač. Ferrari je to shvatio. I sada… Read more »

LHx6

Što se tiče RP. Kako s tobom razgovarati ako na “FIA kaže da nije kopija” ti kažeš kopija je. Evo, ozbiljno te pitam.

Neosporna činjenica je da su mu drastično smanjili plaću. Ja mislim da je to zato jer su procijenili da ne vrijedi više dok ti misliš da je to radi pandemije.

Ali sada vidimo kako se nadaš da će ipak biti viša cifra jer “nije još gotovo”.

Desmosedici

Stalno mi podmećeš tvoja promišljanja..to što ti pričaš ja nisam nikad rekao..mijenjaš teze kako tebi odgovara..uvijek sam govorio da je Mali ekstra klasa i da je bolji i od Maxa i od Lewisa..samo da mu treba iskustva, kao svakom rookiu da to pretoči u uspjeh..Seba branim jer smatram da je to još uvijek vrhunski vozač i da može još mnogo toga uradit..i mislim da Charles može od njega još dosta toga naučit.

Desmosedici

..i da..ono je Pink Meredes W10, kakva god to bila politika ili viši interes FIA-e i F1 u svrhu da se takmičenje učini održivim..razumijem ja i njih, treba u ova vremena da preživi ovako skupi sport i meni osobno to ništa ne smeta..ali nisam budala kao ni svi ljudi koji tvrde isto..slična stvar je HAAS VF20, replika Ferrarija SF90..vjerojatno je FIA to sve odobrila i dala im upute što moraju izmijenit da se to ne može formalno pravno proglasit kopijom..pogotovo zato ako dođe do kakvih sudskih sporova između momčadi..dovoljno je malo promijenit dimenziju nekog dijela ili oblik a da to… Read more »

LHx6

Znači samo potvrđuješ da ne prihvaćaš normalni tijek razgovora i logike.

Ovdje si tjednima trolao kako je tajni dogovor dokaz da je sve regularno. Dok sada izjavu kako je sve regularno tumačiš kao prevarantsku jer eto ti vidiš da je to kopija Merca.

Diskreditiraš sam sebe. Smiješan si. Tvoj izbor.

LHx6

Vidiš kako si bio u krivu. Ferrari smatra da mu treba smanjiti plaću na pridošlicu. Ti nisi to uspio shvatiti cijelu prošlu sezonu gledajući vlastitim očima. Srećom ne vodiš ti Ferrari.

LHx6

Jel ti podmećem riječi u usta kad kažem kako si tvrdio da se za Ferrari ne bira i ne pita već se vozi kad ti se ponudi jer Ferrari ima ono nešto što samo Ferrari ima?

I sad vidimo kako tvoj pulen odbija Ferrari i ipak je novac bitan. Čak i on koji je već 4x prvak i ima dovoljno novaca da ne radi slijedećih 5 života ne želi voziti Ferrari iz razloga koje ti ovdje glorificiraš i koje postoje samo u glavama navijača.

klepesina

Pa ja to vec govorim ima vise od godinu dana maxonja ide u mecku a lewis sjeda u ferari da vam donese toliko zeljenu titulu

LHx6

Vjerojatno neće tako biti jer Ham želi od Merc brenda i nakon F1 profitirati.

Ja bi volio vidjet Hama u Ferrariju 🙂

LHx6

“Vettel je prvi ponuđeni ugovor odbio. Navodno su mu ponudili ugovor na jednu sezonu s drastičnim smanjenjem plaće u odnosu na dosadašnju.”

Di su sad znalci da nam pojasne kako se za Ferari vozi jer ima ono nešto, ono što nema niti jedna druga ekipa, jer Ferrari je Ferrari.

Hehe

klepesina

Potpisujem

Related Posts