Velika nagrada Velike Britanije 2020. zakazana je za 19. srpnja, no s obzirom na veliku globalnu krizu uslijed pandemije koronavirusa, održavanje utrke na Silverstoneu na taj datum vrlo je dvojbeno.

Prvih osam utrka sezone Formule 1 već je odgođeno ili otkazano. Kako sada stvari stoje, prva utrka po rasporedu je Velika nagrada Kanade 14. lipnja, no za očekivati je da će biti još odgoda budući da kriza s pandemijom koronavirusa ne jenjava.

Jedna od “ugroženih” utrka definitivno je i Velika nagrada Velike Britanije na stazi Silverstone 19. srpnja. Ujedinjeno Kraljevstvo trenutno ima preko 17 tisuća oboljelih i više od tisuću žrtava opake bolesti, a odgođeni su brojni sportski događaji poput primjerice legendarnog Festivala brzine u Goodwoodu.

Kako prenosi Independent, izvršni direktor Silverstonea Stuart Pringle rekao je da odluku o održavanju ili odgađanju utrke moraju donijeti najkasnije do kraja travnja.

“Nije to samo naša odluka. Ništa ne bismo odlučili bez dogovora s Formulom 1 jer veliki je izazov mijenjati međunarodni kalendar. Pokušavamo pronaći pravo rješenje, ali 12 tjedana prije održavanja utrke krajnji je datum za odluku da bismo sve pripremili.”

Po trenutnom kalendaru, prije Silverstonea bi Formula 1 trebala posjetiti Montreal, Paul Ricard u Francuskoj i Red Bull Ring u Austriji, no u narednim tjednima bit će jasnije hoće li se te utrke doista održati u planiranim terminima.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

nece bitio ni ove utrke sve je otkazano