Kvjat: Očekuje nas tijesna borba u sredini poretka

Daniil Kvjat će drugu sezonu zaredom krenuti u sestrinskoj momčadi Red Bulla, od ove sezone preimenovane u AlphaTauri, te je najavio prvu utrku sezone u Australiji.

Tijekom predsezonskih testiranja je AlphaTauri ponajviše privukao pažnju livrejom bolida koja je vrlo prepoznatljiva, ali su isto tako odradili vrlo velik broj krugova što bi moglo biti jako bitno za početak sezone.

”Odradili smo jako puno krugova u Barceloni pa mislim da smo spremni za početak sezone. U prve dvije utrke ćemo zasigurno još više upoznati naš bolid kako bismo ga podesili maksimalno dobro, ali smo i za sada odradili dobar posao.”

”Kako su pravila ostala nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu, sve momčadi iz sredine poretka su se malo približile vodećima, ali glavna borba će biti između par momčadi koje su prošle godine bile u sredini poretka. Nadam se da će utrke biti uzbudljive s puno događanja,” rekao je.

Rekao je Rus kako bolid ima još neiskorištenog potencijala, ali da će ipak to tek nakon nekoliko utrka moći iskoristiti. Očekuje zanimljiv početak vikenda u Melbourneu s obzirom da su karakteristike staza u Barceloni i Australiji totalno različite.

”Ponašanje bolida na testiranjima je bilo zanimljivo te smo isprobali puno različitih postavki. Vjerujem da ćemo kroz nekoliko utrka otključati sav potencijal koji postoji. Bolid je definitivno bolji nego prošlogodišnji te smo zadovoljni poslom koji smo odradili preko zime.”

”U Australiji je svake godine posebno jer se utrkujemo po prvi puta nakon nekoliko mjeseci. Staza je posebna, nekako old-school, te se uvijek veselim dolasku ovdje. Malo je čudno doći na ovakvu uličnu stazu koja je puna grba nakon idealne podloge u Barceloni, ali to su čari koja ova staza nosi,” zaključio je Kvjat.

Related Posts