Trenutno nismo brzi poput naših rivala, poručuju iz Ferrarija

Ferrari tijekom prvog tjedna predsezonskih testiranja nije pokazao mnogo. Jasno, postavlja se pitanje žele li u Ferrariju malo sakriti karte uoči početka sezone, ali šef momčadi Mattia Binotto tvrdi da su rivali trenutno nešto brži.

Ove godine Ferrari je testiranjima pristupio nešto drukčije. Fokusirali su se na postavke bolida SF1000, ne tražeći odmah dobre rezultate.

Šef momčadi, Mattia Binotto, smatra kako je momčad napravila korak naprijed u pogledu downforcea te da bolid SF1000 vozačima može pružiti veću fleksibilnost u pogledu setupa. Međutim, Talijan priznaje da Mercedes i Red Bull trenutno djeluju bolje i brže.

“Nisam optimističan kao prošle godine, vjerujem da su neki od drugih timova brži od nas u ovom trenutku. Koliko brži, teško je procijeniti, moramo proučiti podatke u sljedećim danima, ali ne mislim da smo brzi poput njih u ovoj fazi.”

“Imamo li nekih briga? Naravno, uvijek je tako kad niste brzi kako biste željeli biti”, kaže Binotto.

Ipak, sljedećeg tjedna dolaze još tri dana testiranja, a sezona je dugačka pa u talijanskoj momčadi vjeruju da mogu okrenuti stvari u svoju korist.

“Važno će biti pitanje razvijamo li bolid u pravom smjeru jer sezona je vrlo dugačka s 22 utrke, mislim da će biti vremena za nadoknadu izgubljenog. Pričekajmo sljedeći tjedan i Australiju prije nego ocijenimo performanse svih timova.”

“Nismo još optimizirali naš bolid i nismo izvlačili maksimum iz njega. Vozili smo s različitim količinama goriva i testirali različite varijante rada motora. Uspoređujući se s ostalima iz vrha, mislim da nismo brzi kao oni, ali sve će biti jasnije sljedećeg tjedna”, izjavio je šef Ferrarijeve momčadi.

Sugeriraju li ovakve pomirljive izjave da talijanska momčad za sljedeći tjedan i Australiju ima nekog asa u rukavu? Morat ćemo još malo pričekati kako bismo otkrili što smjeraju. Binotta nije pretjerano uznemirio ni Mercedesov izum – DAS.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Binotto pili naopako..namjerno..drugi dio testa ide pravi aero paket za početak sezone i fino podešavanje bolida..i tada će se igrat sakrivice jer se lani opekao kad je rano pokazao prave perfomanse.

Mirso ferrari

Ma ferrari je testirao tempo za trku jer je nemoguce ovako spori da su od svih skoro

svakako

Ja mislim da ne pile naopako nego da im bolid stvarno opet ne valja.

mika.KA

i ja mislim da su sjebali.
pokusao seb “nabrijati” motor i bili su najbrzi na pravcu i to puno i onda ode motor!
kada ga stave u normalu spori su

Desmosedici

Alfisti te čekaju..dobit ćeš crveni karton..pa katran sa perjem na kraju.

Desmosedici

Pa tu si vjerojatno u pravu..nagazili su motor do daske da vide što se tada može pokvarit..nikakav problem.

Desmosedici

P.S. ..da te rastužim..samo problemi sa napajanjem..motor zdrav..nema smrti..napravio ga Njemac Wolf Zimmermann..AMG..humanitarna pomoć Ferrariju od FIA-e..Hahahaha!

Panzer

Već gaće na koljenima!

Related Posts