Pirelli: Nove gume za Zandvoort nisu znak panike

Pirelli je sve momčadi u Formuli 1 zamolio da tijekom sljedećeg tjedna predsezonskih testiranja u Barceloni isprobaju novi prototip guma. Baš te gume trebale bi debitirati na novoj utrci ove godine, na Velikoj nagradi Nizozemske Zandvoortu.

Talijanski gumarski div još uvijek analizira podatke preuređene staze u Nizozemskoj. Stvorili su nove C2 gume koje će ući u uporabu ako bude potrebno.

“Samo su prednje gume nove, no momčadima ćemo dati cijele setove.”

“Ovaj prototip napravljen je malo drugačije jer još čekamo sve detalje iz Zandvoorta. Gume su malo otpornije, izjavio je Pirellijev F1 šef Mario Isola.

Isola tvrdi kako nove gume nisu paničan potez u zadnji tren. Nove gume su već dogovorene s FIA-om.

“Sve je već dogovoreno. Ne želim slušati komentare koji govore kako paničarimo. Sve je ovo dio ozbiljnog procesa.”

“Možda i ostanemo na ovim gumama, no sada u Barceloni imamo šansu isprobati i ostale mogućnosti”, Isola pokušava smiriti tenzije.

Pirelli želi isprobati sve mogućnosti kako se ne bi dogodila neugodna situacija u Nizozemskoj. Ako gume ne budu mogle izdržati uvjete staze, mogla bi se ponoviti situacija iz SAD-a 2005. godine. Većina momčadi toga dana odustala je zbog svojih Michelin guma, a ponavljanje scenarija nitko ne želi.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Kad se počeo spominjat Zandvoort kao moguća staza za GP utrku pisao sam da je to stara uska staza koja ne zadovoljava današnje standarde..i bio sam u pravu iako su me mnogi ovdje zbog toga omalovažavali..kako sam i pretpostavljao cijela staza je morala biti renovirana. Sada je to druga priča..međutim, ima razloga za zabrinutost kod Pirellija..sada staza ima nove krivine sa velikim nagibom i velikim radijusom što jako opterećiva gume..ove Pirellijeve krpenjače bi stvarno tamo mogle pucati ko dječji baloni..nadam se da će to preduhitrit s ovim novim gumama..ali da sve to pošteno odrade.

Desmosedici

Zandvoort-Pirelli-FIA..to će sve garant izvest pošteno..vjerojatno tu treba “pogurat” Maxa i Hondu..da opstane Zandvoort i da se Honda opet malo zamiti da produži svoj F1 projekt.

LHx6

A ako dobije Merc onda je pogodovano njima kao i svih ovih godina. Realno je očekivati da su samo Fer, RB i Merc sposobni do pobjede. Dakle, jedino ako dobije Ferrari je dokaz da nema urote?

Desmosedici

Nažalost, tako to funkcionira..bolje bi bilo da sam ja budala a da to nije tako..ali je tako. Ne govorim ovo napamet, niti nešto umišljam. I Ferrari je imao svojih godina kad se tako ponašao..kad mu je moglo bit da se tako ponaša. FIA i F1 organizacija su shvatili da je Ferrari gen Formule 1 i da je F1 njegov gen. Ferrari i F1 ne mogu opstat jedno bez drugoga. Stoga Ferrari neće nikad napustit F1..ove stvari što se pogoduje konkurenciji da bi ostali u F1, Ferrari je prihvatio, iako trpi štetu, na kraju ima i korist od toga, jer bi… Read more »

Related Posts