Posljednje dvije sezone, momčad Williamsa je većinom osuđena na borbu za neko od posljednjih mjesta u poretku. Vozači se gotovo pa uvijek moraju nadati kaotičnim uvjetima u utrci kako bi došli barem do jednoga boda, kao što je to bio slučaj s Robertom Kubicom u Njemačkoj. Mnoge preinake na bolidu ne pomažu ukupnom razvoju tako da je šefica Claire Williams izjavila kako se momčad mora vratiti izvornoj filozofiji da se situacija iz temelja popravi.

Glavni inženjer za razvoj bolida Adam Carter je izjavio kako najveći izazov predstavlja početak razvoja od nule.

“Imate dvije opcije. Ili će te potegnuti kvaku na stroju kojeg trenutno imate ili ćete u potpunosti isključiti postojeći stroj, preinačiti ga i ponovno pokrenuti.

“U ovome sportu se puno toga mijenja i morate pružiti dostojnu konkurenciju. To uključuje i odluke da u jednom trenutku stanete, ponovno stvorite nešto iz početka i krenete kada se otvore nove mogućnosti. Po meni je to jedan od najvećih izazova,” kaže Carter.

Williamsova odluka da se privremeno usredotoči na kratkoročna poboljšanja nije izazvala željeni efekt kod vozača. Štoviše, George Russell je takvu filozofiju nazvao “kretanjem dva koraka unatrag da bi se napredovalo tri naprijed”. Ipak, prvi plodovi napretka su viđeni u Mađarskoj gdje se George Russell uspio boriti za prolazak u drugu kvalifikacijsku rundu. Williamsov trkaći inženjer Dave Robson kaže kako je u Mađarskoj napravljen veliki korak prema poboljšanju

“Forma Russella je bila dokaz strahovitog truda u tvornici i na stazi. Još uvijek Ne bih rekao da je cijeli trud u potpunosti opravdan. Moramo vidjeti što će se dogoditi u Belgiji i poslije toga,” kaže Robson.

Zadnje postolje Williams je ostvario 2017. te je prošle godine završio posljednji u prvenstvu. Ove godine, čini se kako će se ponoviti identičan rezultat. No, Adam Carter kaže kako je postavljen kamen temeljac koji će biti osnova napretka u budućnosti i svih promjena koje će uslijediti.

“Kao što je Dave Robson naglasio, napravljen je ključni korak u razvoju. Slijedi strašan trud kako bismo bili tamo gdje želimo. Morate utabati željeni put i stalno se preispitivati dok se razvijate. Kako se okolina mijenja, tako morate promijeniti i strategiju.”

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

willams je raspad sistema

avatar
Član
LUTHER

Njihov problem, možda i najveći što još uvijek žive u starim vremenima, kada su sve sami proizvodili, više manje, i jednostavno ne žele prihvatit današnju filozofiju F1 (npr Haas,) gdje bi određene komponente kupovali, previše novaca i vremena troše na vlastitu proizvodnju (mjenjač ovjes i sl) i na taj način kaskaju za ostalima,