Andreas Seidl, šef McLarenove momčadi, izrazio je veliko zadovoljstvo vozačkim tandemom Carlos SainzLando Norris, kao i njihovim doprinosom u napretku momčadi tijekom prvog dijela sezone.

Podsjetimo, McLaren je u ovu sezonu krenuo sa sasvim novom vozačkom postavom, koju čine Španjolac Carlos Sainz i Britanac Lando Norris. Za Sainza je ovo peta sezona u Formuli 1, dok je Norris rookie pristigao iz Formule 2. Prilično mlada postava pokazala se i vrlo uspješnom pa Španjolac drži sedmo, a Britanac deseto mjesto ukupnog poretka.

McLaren se profilirao u vodeću momčad sredine poretka i zaslužio status najugodnijeg iznenađenja Svjetskog prvenstva 2019. Drži četvrto mjesto konstruktorskog poretka s 39 bodova prednosti pred prvim pratiteljem, stoga ne treba čuditi da Seidl, koji je također novak na poziciji šefa momčadi, kaže kako bolju vozačku postavu nije mogao niti poželjeti.

Seidlova ocjena za Sainza i Norrisa bila bi devetka jer kaže da se napredovati uvijek može, ali zapravo za svoje vozače ima samo velike pohvale.

“Vrlo sam sretan, iskreno, sa svime što su napravili ove godine. Nije bilo mnogo pogrešaka. Izvlačili su dobre rezultate u kvalifikacijama, išli utrku po utrku. Imali su odličnih startova, a odlični su i rezultati utrka.”

“Posao koji su odradili s inženjerima, kako su davali povratne informacije i jasne upute o eventualnim slabostima bolida, mene je to impresioniralo. Ne bih mogao niti poželjeti bolji vozački tandem u ovom trenutku”, poručio je Seidl.

McLaren je vrlo rano potvrdio da će Sainz i Norris ostati u momčadi za 2020. sezonu, tako da ova ljetna stanka prolazi bez ikakvih priča vezanih uz momčad iz Wokinga.

“Sretni smo što imamo tu dvojicu vozača i to je razlog zašto smo tako radno objavili da s njima nastavljamo sljedeće godine. Impresionirani smo kako rade s inženjerima, sa mnom, s medijima. To je važan element u stvaranju pozitivne atmosfere, koju trenutno imamo u momčadi. Za mene to je ključno kako bismo kao tim napravili novi iskorak.”

“Mislim da oni mogu imati odličnu budućnost s nama. Na nama je, na meni posebno, da im za tu budućnost osiguramo bolid s kojim će se moći boriti za još bolje pozicije”, poručio je šef McLarenove momčadi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o