Daniel Ricciardo poručio je da on sigurno neće biti vozač koji će zamijeniti Sebastiana Vettela u Ferrariju, kad bi Nijemac doista odlučio otići u vozačku mirovinu na kraju sezone.

Razdoblje godine koje nazivamo silly season uzima maha. Tako razni izvori već mjesecima spominju mogućnost Vettelovog povlačenja iz Formule 1 već krajem godine, a nakon toga pojavila se i priča kako bi Ferrari u tom slučaju Nijemca volio zamijeniti Danielom Ricciardom ili Valtterijem Bottasom.

Australcu takve priče nisu ništa novo jer ga se mnogo puta tijekom karijere spominjalo u kontekstu talijanske momčadi, no odlučno poručuje da od toga neće biti ništa jer ima ugovor s Renaultom za sljedeću godinu.

“Da budem iskren, viđam takve članke već tri ili četiri godine zaredom. Nije mi to novo, ali ja imam ugovor i to čvrsti ugovor s Renaultom do kraja 2020.”

“Dakle, čak i kada bi Seb odlučio napustiti sport ove godine, ja sigurno ne bih bio uključen u tu priču”, kaže Ricciardo.

U ukupnom poretku Prvenstva Australac se nalazi na desetom mjestu. Njegova prva sezona u Renaultu baš ne prolazi prema željama jer francuska momčad nije uspjela smanjiti zaostatak za vodećim timovima, a trenutno i McLaren bolje stoji.

Posljednja utrka u Austriji bila je vrlo loša za Renault pa niti Ricciardo, niti Hülkenberg nisu osvojili bodove.

“Mnogo je stvari koje želimo napraviti ove godine. Mislim da je Austrija malo usporila vjetar u naša jedra jer smo imali prilično dobru formu na utrkama u Monaku, Kanadi i Francuskoj.”

“Nakon toga, jasno je da u Austriji nismo ostvarili rezultate kakve smo trebali. Razgovarao sam inženjerima ovoga tjedna i pokušavali smo otkriti što se dogodilo. Silverstone bi trebao biti bolji, mislim da smo nešto naučili”, izjavio je Ricciardo.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o