Alonso još jednom razjasnio: Fokusiran sam na projekte izvan F1

Španjolac i velikan Formule 1, Fernando Alonso, vozi različite serije i bolide od povlačenja iz F1 na kraju 2018. godine. Svjetski prvak iz 2005. i 2006. je nakon mnogih razočaravajućih sezona odlučio napustiti F1 i potražiti uspjeh negdje drugdje. Međutim, glasine da bi se Alonso mogao vratiti u sport iduće godine nikada nisu utihnule, unatoč tome što ih je on sam više puta opovrgnuo.

Najviše ulja na vatru dodaje loša forma Sebastiana Vettela u Ferrariju, a mnogi mediji pišu kako postoje dobri izgledi da se Nijemac na kraju sezone šokantno povuče u mirovinu (iako je on negirao te glasine). Upravo se Alonsa spominje kao zamjena za Vettela koji ga je 2015. zamijenio u Scuderiji. Vrijedi spomenuti i da Valtteri Bottas također još uvijek nije potvrđen za sljedeću sezonu.

Alonso više nema vozačkih obaveza za 2020., a mediji tvrde kako Španjolac čeka da se razvije situacija na tržištu vozača prije nego što povuče svoj potez.

“Posljednjih godina, Formula 1 mi ne pruža ono što bih htio na osobnoj razini,” izjavio je Alonso.

“Bilo je fantastično, ali trenutno u nekim drugim kategorijama nalazim veće izazove.”

37-godišnjak je izjavio da već sada zna koji je idući potez u njegovoj bogatoj karijeri, ali je napomenuo da je prerano da otkrije detalje javnosti.

“Imam jasnu sliku što želim raditi. Ne ostavljam vrata otvorena i ne čekam da mi se drugi jave. Oduvijek sam birao gdje hoću biti i to radim sukladno sa svojim osjećajima. Ono što ću raditi u budućnosti uskoro će svima biti poznato,” završio je Alonso.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
scenario 7

On ce vozit ili Dakar s Toyotom, ili Indy s jednom od Andretti momčadi. Ne vidim šta drugo kad više ne vozi WEC.

F1 fan

Nijedna te momčad ni ne želi pajdo. A meklaren se odmah oporavio cim su Se.tebe riješili

mody

ne vjerujem da ćese vratiti u f1 gdje bi išao uopće kad je samo mercedes jak?u ferrariju je bio sada je tamo leclerc on je buducnost ferarija,,mclaren prosjek,,wilams kanta renult truba

ferrari 012

Što se tu MUĆKA?

mika.KA

da je merc najbolji bolid svih vremena!

Related Posts