Kimi Raikkonen prilično je oprezan u najavama Velike nagrade Kanade, što i nije neobično, uzmemo li u obzir činjenicu da njegova momčad Alfa Romeo Racing ne zna za osvajanje bodova od utrke u glavnom gradu Azerbajdžana. U poretku konstruktora Alfa se nalazi na pretposljednjem mjestu.

Finac je jedini osvajao bodove za momčad u ovoj sezoni, na prve četiri utrke u 2019. godini, dok Talijan Antonio Giovinazzi još uvijek čeka svoj prvi bod ili bodove u Formuli 1. Malo je toga išlo prema očekivanjima za Alfa Romeo Racing, priznaje Kimi.

“Staza u Montrealu trebala bi nam odgovarati, ali da budem iskren, ove je sezone malo toga išlo prema planu. Nadam se da ćemo uspjeti dovesti gume u željeno stanje jer ako to napravimo, onda ćemo moći iskoristiti puni potencijal bolida.”

“Deveto mjesto konstruktorskog poretka definitivno nije mjesto na kojem bismo trebali biti”, dodao je Raikkonen.

Šef momčadi Frederic Vasseur ponudio je najavu Velike nagrade Kanade s mnogo većom dozom optimizma. Vjeruje da će se njegova momčad brzo vratiti u igru za bodove i nastaviti žestoku borbu u sredini poretka Formule 1.

Trenutačno je situacija vrlo neizvjesna jer četvrti McLaren ima 30 osvojenih bodova, peti Racing Point 17, a deveta Alfa 13.

“Gledamo prema Montrealu s dosta samopouzdanja. Konfiguracija staze trebala bi nam odgovarati, a to je jedna od onih staza na kojima je moguće pretjecati. To je ono što nam je nedostajalo na prošlim utrkama, iako smo imali dobru brzinu u utrkama.”

“Sa svakim sljedećim natjecateljskim vikendom razumijemo naš bolid sve bolje i učimo kako osloboditi njegovu brzinu. Za uspjeh je ključno odraditi trkaći vikend bez mrlje”, poručio je Vasseur pa objasnio: Sredina poretka je tako zgusnuta i samo pet bodova dijeli petog i devetog u Prvenstvu. Zato svaka pogreška ima veliku cijenu, ali mi znamo da možemo do bodova u Kanadi.”

Čemu se nada Antonio Giovinazzi nije teško pogoditi. Nakon šest utrka u bolidu Alfa Romeo Racinga, Talijan još uvijek ima nulu na svom bodovnom saldu. Osim njega, bodove nisu osvojili jedino još vozači Williamsa.

“Ne mogu dočekati utrku u Montrealu, idem tamo prvi put u karijeri. Imao sam dva tjedna za punjenje baterija, posjetio sam Giro d’Italia i MotoGP utrku u Mugellu, a sada sam spreman za povratak u bolid.”

“Na stazi u Kanadi održane su mnoge zanimljive utrke u prošlosti, to je mjesto koje nudi mnogo prilika za pretjecanje i veselim se nedjelji. Nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje zaslužujemo”, izjavio je Giovinazzi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o