Wolff: Situacija se komplicira krenete li s timskim odredbama ovako rano u sezoni

Dan nakon Velike nagrade Kine, na kojoj je Mercedes suvereno stigao do treće uzastopne dvostruke pobjede, najviše se govori o potezu Ferrarijeve momčadi. U početnoj fazi utrke, iz tabora Propetih konjića upućena je timska odredba prema Charlesu Leclercu – da propusti Sebastiana Vettela.

Mladi vozač to je i učinio, iako mu se ta naredba nije nimalo svidjela. I dok iz Ferrarija stižu opravdanja kako je to bio potez u najboljoj namjeri za dobrobit momčadi, javnost uglavnom smatra da je to čisto favoriziranje i udovoljavanje konstantno nezadovoljnom Vettelu.

U prilog tome ide i rasplet utrke. Sebastian je govorio kako je brži od Charlesa, a kada je bio ispred njega, nije uspio voziti brže niti smanjiti zaostatak za Mercedesovim vozačima. Lewis Hamilton na kraju je pobijedio ispred Valtterija Bottasa, a šef Mercedesove momčadi o tom slučaju ima ovakvo mišljenje:

“To je nezgodna situacija, naravno. Uvijek želite da vaš brži bolid bude u prilici hvatati konkurente. Sebastian je tvrdio da je brži u toj fazi utrke pa su okrenuli poredak. S jedne strane to razumijem.”

“Ipak, počnete li jednom raditi takve stvari, situacija se zakomplicira. Posebno ovako rano u sezoni. Stvarate presedan i to onda otvara ‘limenku punu crva’ jer će vam se na svakoj utrci dogoditi da vozač koji je iza, uvjerava momčad da je brži i da ga treba pustiti naprijed.”

Wolff ima iskustva sa sličnim situacijama. Prvo iz vremena dok su njegovi vozači bili Nico Rosberg i Lewis Hamilton, a i kasnije kad je u momčad došao Valtteri Bottas.

“Nije to lagana situacija. I mi smo bili u sličnoj s Nicom i Lewisom, a bilo je toga i između Valtterija i Lewisa. I ovdje je bila situacija da su jedan drugoga tjerali sve do granica, riskirali da jedan od njih ne završi utrku. Nije samo Ferrari u takvom problemu, svaki tim ima takav problem ako ima dvojicu alfa vozača”, izjavio je Wolff.

U svakom slučaju, šefu Mercedesa svi problemi nestanu kad pogleda stanje u poretku. Njegovi su vozači daleko ispred svih, a Mercedes već nakon tri utrke ima 57 bodova više od Ferrarija u konkurenciji konstruktora.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

gotovo prvenstvo konstruktora to su vec osvojili

F1 fan

Koga briga za tvoje mišljenje. Pa ti još uvijek misliš da trebate dostići Ferrari, iako imate 3 pobjede zaredom 1-2.

mika.KA

pa mozda i ima ferrari prednost samo koliko su nesposobni neznaju posloziti strategiju,bolid,itd..
wolff je genije!!!

Gigi

Pa sto si onda uopce otvarao clanak i jos komentiras? Nikad necu skuzit mentalni sklop ljudi koje kao boli k…. sto neko kaze ali ipak otvore clanak i jos komentiraju.

mika.KA

i sigurno wolff nije iz verda neba to izjavio nego ga je novinar pitao ;-(

Related Posts