Cijelu zimu se šuškaju glasine o tome da vozač s najbržim krugom na utrci dobije dodatan bod na ljestvici, ideja koju mnogi ljubitelji sporta priželjkuju već dugo vremena.

Danas je ta ideja postala stvarnost. Strateška Grupa FIA-e je dala zeleno svjetlo i već ovu nedjelju na VN Australije ćemo uz borbu za pobjedu također gledati i borbu za najbrži krug na utrci.

Međutim, postoje i neka pravila vezana uz dodjelu dodatnog boda. Naime, da se taj jedan bod doda uz ime vozača na ljestvici, taj vozač mora ostvariti plasman među osvajače bodova u utrci, odnosno mora biti u prvih 10. Sada su na raspolaganju još 21 bod u borbi za naslov, a vidjet ćemo kome će poći za rukom da ih najviše sakupi.

Prošle sezone je Valtteri Bottas osvojio DHL-ovu nagradu za Najbrži Krug, sa sedam najbržih krugova.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ma nije ovo dobro da se mora biti već u bodovima tj. među prvih deset da bi se osvojio i taj bod. WRC rally prvenstvo ima Power stage bodovanje. To je obično zadnji brzinac i prvih pet na tom brzincu ostvaruju extra bodove 5-4-3-2-1, neovisno o tome kako su već plasirani u generalnom plasmanu tog rallya, prevedi na F1, neovisno o poretku na kraju utrke. Kome ide taj bod ako najbrži krug ostvari netko ispod desetog mjesta?..Nikome?

avatar
Član
mika.KA

zanimljivo,fora.
ajd makar nesto