Video dana: 121. godišnjica rođenja Enza Ferrarija

Osim što je danas počela akcija na stazi sa testiranjima u Barceloni, današnji datum je značajan i po nečem drugom. Naime, na današnji dan prije 121. godine rodio se vizionar i veliki ljubitelj u automobile Enzo Ferrari. Tom prilikom su iz Ferrarija obilježili taj događaj s kratkim videom u kojem Enzo govori o svojoj strasti za automobilima  pogotovo onim s propetim konjem kao znakom.

Video pogledajte u poveznici ispod.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Jel to onaj što je ugrađivao u skupocjene Ferrarije kvačila od traktora koja su se stalno kvarila. Zanimljiva priča između njega i Lamborghinija!!!

Desmosedici

Da, da Ferruccio Lamborghini. Nije Enzo u svoje Ferrarije ugrađivao kvačila od Lamborghini traktora, to je obična glupost. Priča je ova. Lamborghini je kupio novi Ferrari i nešto mu se nije sviđalo. To je osobno reklamirao kod Enza. Ovaj mu je u svom stilu bahato odgovorio da on ide pravit traktore, šta on zna o autima. Lamborghini se tada za inat počeo bavit autima. Legenda kaže, kad je napravio prvu Miuru da je sa njom došao u Maranello i trubio ispred Enzova ureda.

west 44

Slušaj pametni imaš na Wikipediji pod Lamborghini pa si pročitaj malo a nemoj lagat i izvrtat stvari!!!

Desmosedici

Enzo je kao osoba bio bahat i autokrat, ali ga je volio svaki “mali” Talijan. Bio im je nacionalni ponos.

Related Posts