Momčad iz Maranella, Ferrari, izjavljuje kako je prijelaz na mat crvenu boju ove godine odrađen zbog uštede na masi bolida.

Na predstavljanju svoje uzdanice za 2019. sezonu u Maranellu ovoga petka, talijanska momčad je otkrila tamniju mat crvenu boju na svome SF90 prekinuvši tako tradiciju svjetlucavo crvene boje.

Šef momčadi Mattia Binotto otkriva da im namjera nije bila učiniti bolid estetski ljepšim, nego ušteda težine bolida.

“Razlog nije estetski nego strogo tehnički,” Obrazložio je Binotto.

“Odabir mat boje nam daje nekoliko stotina grama što laički ne zvuči puno, ali kada gurate bolid do samih granica čak i ovo postaje važan faktor.”

Ferrari nije jedina momčad koja je napravila prelazak na mat boju radi uštede mase. Red Bull je 2016. godine prešao na mat boju zbog bržih krugova.

Ferrari ujedno ima i poseban način bojanja bolida, osiguravajući sebi glatku površinu koja minimizira vjerojatnost stvaranja većega otpora zraka koju proizvode naljepnice sponzora.

Binotto izjavljuje kako je svaki dio bolida unaprijeđen ili promijenjen, iako je ovogodišnji bolid trebao biti evolucija prošlogodišnjeg.

“Poprilično je jasno da smo dali sve od sebe da unaprijedimo svaki detalj. Mislim da ne postoji nijedna komponenta koja je slična kao na prošlogodišnjem bolidu.”

“Dati sve od sebe za mene znači ići iznad postavljenih ciljeva te onih koje smo uspjeli savladati. Mislim da su ovogodišnji ciljevi vrlo bliski prirodnim granicama bolida,” Rekao je Binotto.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
5 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Panzer

Ako se ti vadiš na par sto grama nema od toga ništa.

avatar
Član
Desmosedici

Mat crvena, Rosso opaco, reko sam vam.

avatar
Član
Desmosedici

Šta sam vam krivo reko? Ne volite Rosso opaco? Hahaha!..Pa naravno da ne volite. Vi više volite one kalais kositar boje. Hahaha!