Vettel: Utrkujem se da pobijedim

Drugoplasirani vozač prvenstva, Sebastian Vettel, došao je u Austin sa 67 bodova zaostatka za Lewisom Hamiltonom. S obzirom na to da je ostalo još samo četiri utrke do kraja prvenstva, Nijemcu je propala gotovo svaka nada za naslov prvaka, no kaže da je cilj za Ferrari i dalje pobjeđivanje.

“Situacija je jasna, zaostajemo dosta bodova. U fokusu nam je prvo pobjeđivanje, pa tek onda gledamo što rade drugi,” započeo je Vettel.

“Znam što trebam učiniti i što mi je posao, no trebamo uzimati rizike u ovoj fazi jer bodovno nismo u poziciji da kalkuliramo.”

Vettel je također priznao da je Mercedes u ovom trenutku jača momčad.

“To je prilično očito, samo pogledajte tablicu. Nažalost, neke utrke nisu prošle najbolje za nas i oni su to odlično iskoristili,” nastavio je četverostruki svjetski prvak.

“Ne mislim da su imali sreće, i dalje su morali odraditi svoj posao i osvojiti te bodove. Za nas to nije završilo dobro, ali čestitke njima. Prošlost ne možemo promijeniti tako da sada moramo prihvatiti situaciju onakva kakva jest.”

“Mislim da smo neke utrke loše odradili, poput Hockenheima. Takvim utrkama smo morali bolje pristupiti.”

“Sve u svemu, mislim da nismo imali dovoljno vikenda u kojima smo dominirali, osvojili pole position pa odjurili tijekom  utrke. Nažalost, to se nije dovoljno puta dogodilo,” zaključio je Vettel.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Worf

to je sve sportski. greske su u ljudskoj prirodi. nego…….hm, “utrkujem se da pobijedim” moze reci bilo tko. ako me razumijete. i verstappen, i maldonado i kvyat i grozni…….samo sto je na kraju bitan rezultat. a ove gluposti sto ovi nabrojani (i ostali) izvode, ne donose nista. zato pravi sampioni nisu jednodimenzionalni. oni znaju kad treba zakociti. ili pustiti gas. ili zrtvovati nesto sada da bi se kasnije vratilo visestruko. tako rade pravi pobjednici da ne pretvorim ovo u visu filozofiju, recimo ovako. znate npr kad netko kaze da su prije neki vozaci bili “neustrasivi ratnici koji su isli punim… Read more »

Crnac

Ovo o neustrašivim ratnicima a danas p…..ama se doslovno odnosi (barem po mojem mišljenju) na Raikonena. A nije da nema koje zrno u glavi i nije da nije svjetski prvak, samo što danas više nema cahunas i u stanju se voziti iza nekoga cijelu utrku a da ga ne prestigne iako ima priliku. Sjeti se njegovih vožnji u Mclarenu pa ih usporedi sa današnjima. Glede tvojeg spominjanja Senne, ne slažem se NIKAKO sa tvojom tvrdnjom da je on imao samo brzinu. On je bio jedan od rijetkih kompletnih vozača koji je nadasve imao (ja bih rekao) savršenu tehniku. Sjeti se… Read more »

Worf

ma dobro, nije samo brzina nego je znao i preticati, izvlaciti se iz nemoguceg, snalazljivost u trenu, sve to stoji……ali nije imao onaj proracunati dio mozga. koji kalkulira, predvidja, i slaze kombinacije. ovi nabrojani su to imali. a to ti na kraju donese prevagu. f1 jest kompliciran sport, nije sve crno-bijelo, uspjeh pojedinca uvelike ovisi o jacini bolida i kvaliteti momcadi koja stoji iza njega. zato sam i dao primjer da su ovi bili u istom timu s njim, u istim uvjetima. recimo za vettela znam da ima to. samo sto on u glavi nije sredjen, u kaosu je. nekad… Read more »

modesto

sam je kriv

mika.KA

Mislim da smo neke utrke loše odradili, poput Hockenheima. Takvim utrkama smo morali bolje pristupiti.
mislis TI si loše odradio,TI si loše pristupio!

mika.KA

je,sve 5.ali naveo je Hockenheim.
gdje su tu mehanicari pogrijesili,stratezi?

given2drive

Mika…ma svi govore u mnozini….pogrijesio vozac mehanicar sef ili strateg nije bitno svi su oni dio ekipe i svi se stavljaju u mnozinu…a vettel ocito nije shvatio da se prvenstvo dobiva prvenstveno bodovima a tek onda pobjedama (za primjer cu staviti keke rosberga)…

Related Posts